Info servis

Poslovne vijesti - Tržište novca i kapitala

Brige ulagača u vezi državnih dugova pritisnule europske burzovne indekse

Europski burzovni indeksi u utorak su oslabjeli, pogođeni padom cijena dionica banaka s obzirom da su se u prvom planu iznova našle brige u vezi dugova rubnih članica eurozone, a nervoza na tržištu dijelom se pripisuje i predstojećem novom setu gospodarskih podataka iz SAD-a.

Opširnije

 

Na Wall Streetu cijene dionica pale

U ponedjeljak su na Wall Streetu vodeći indeksi pali, jer su ulagači odlučili predahnuti nakon četiri tjedna rasta cijena dionica, no i dalje su optimistični zahvaljujući najavama novih akvizicija.

Opširnije

 

HNB: kuna na tjednoj razini neznatno ojačala prema euru

Kuna je na danas utvrđenoj tečajnoj listi Hrvatske narodne banke (HNB), u odnosu na tečajnu listu od prošlog petka blago ojačala prema euru, za 0,007 posto.

Opširnije

 

Zabrinutosti u vezi oporavka pritisnule europske burzovne indekse

Europski burzovni indeksi u petak su oslabjeli, pogođeni padom cijena dionica u rudarskom i bankovnom sektoru zbog obnovljenih zabrinutosti u vezi globalnog gospodarskog oporavka.

Opširnije

 

Na Wall Streetu cijene dionica pale, loše vijesti s tržišta rada

U četvrtak su neočekivano slabi podaci s američkog tržišta rada izazvali pad cijena dionica na Wall Streetu, pri čemu je S&P 500 indeks zaronio ispod ključne tehničke razine od 1.130 bodova.

Opširnije

 

Oprez ulagača spustio europske burzovne indekse

Europski burzovni indeksi u srijedu su oslabjeli, pritisnuti komentarima američke središnje banke Fed u vezi zdravlja američkog gospodarstva, koji su odvratili ulagače od rizičnije imovine poput dionica.

Opširnije

 

Uspješne aukcije obveznica rubnih zemalja eurozone dale poticaja rastu eura

Euro je u utorak ojačao prema dolaru na međunarodnim tržištima valuta, potpomognut dobrim odazivom na aukcije državnih obveznica rubnih zemalja eurozone.

Opširnije

 

Proizvođači hrane i pića poduprli europske burzovne indekse

Europski burzovni indeksi u ponedjeljak su ojačali, poduprti dobitnicima u sektoru proizvodnje hrane i pića, a podrška im je stizala i iz sektora rudarskih kompanija i banaka.

Opširnije

 

Maloprodajni lanci poduprli europske burzovne indekse

Europski burzovni indeksi u petak su ojačali, poduprti dobitnicima u sektoru maloprodaje na čelu s Carrefourom, koji je najavio plan preustroja za lanac hipermarketa.

Opširnije

 

Hanfa utvrdila obvezu objave ponude za preuzimanje Badela 1862; Burza obustavila trgovanje dionicama

Zagrebačka burza rješenjem je danas do 16 sati obustavila trgovanje dionicama tvrtke Badel 1862 i to nedugo nakon što je Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) objavila rješenje kojim je za Antu Perkovića, Marijana Ruždjaka, Boženka Lozu i Ivana Perkovića nastala obveza objavljivanja ponude za preuzimanje Badela 1862.

Opširnije

 

Europski burzovni indeksi kliznuli; čekaju se američki podaci

Europski burzovni indeksi u četvrtak su kliznuli, pritisnuti padom cijena dionica u rudarskom sektoru, dok su ulagače u očekivanju novih podataka iz SAD-a obeshrabrili i slabi podaci iz britanske maloprodaje.

Opširnije

 

HNB: kuna prema franku za 1,14 posto

Kuna je na danas utvrđenoj tečajnoj listi Hrvatske narodne banke (HNB) ojačala prema euru za 0,01 posto u odnosu na jučerašnju tečajnicu.

Opširnije

 

Europski burzovni indeksi pod pritiskom farmaceutskog sektora

Europski burzovni indeksi u srijedu su oslabjeli pod pritiskom pada cijena dionica u farmaceutskom sektoru, a veće dobitke priječilo je jačanje dionica proizvođača automobila.

Opširnije

 

Dolar na novoj najnižoj razini u 15 godina prema jenu

Dolar je u utorak potonuo na novu najnižu razinu u 15 godina prema jenu na međunarodnim tržištima valuta nakon što je potvrđena vodeća stranačka pozicija japanskog premijera Naota Kana, što je pojačalo spekulacije da vlada u Tokiju neće skoro intervenirati kako bi zaustavila rast japanske valute.

Opširnije

 

Blagi pad europskih burzovnih indeksa

Europski burzovni indeksi u utorak su kliznuli, predvođeni dionicama energetskog sektora, uslijed slabijeg interesa ulagača za rizičnom imovinom pred novi niz pokazatelja iz američkog gospodarstva.

Opširnije

 

Kuna ojačala prema euru za 0,05 posto, u odnosu na franak oslabila 0,67 posto

Kuna je na danas utvrđenoj tečajnoj listi Hrvatske narodne banke (HNB) ojačala prema euru za 0,05 posto u odnosu na jučerašnju tečajnicu.

Opširnije

 

Na Wall Streetu cijene dosegnule najviše razine u mjesec dana

U ponedjeljak su na Wall Streetu cijene dionica dosegnule najviše razine u mjesec dana, jer su ulagače ohrabrili dobri makroekonomski podaci iz Kine i odluka regulatora o duljem nego što se očekivalo razdoblju prilagodbi banaka u svijetu novim pravilima.

Opširnije

 

Uzlet europskih burzovnih indeksa zbog Basela i Kine

Europski burzovni indeksi u ponedjeljak su ojačali, predvođeni bankovnim dionicama koje su dobile na vrijednosti nakon što su se umirile bojazni vezane uz donošenje novih pravila o visini bankovnog kapitala, a dobitke je ostvario i rudarski sektor temeljem optimističnih podataka iz Kine.

Opširnije

 

Financijski sektor pritisnuo europske burzovne indekse

Europski burzovni indeksi u petak su oslabjeli, pod pritiskom pada cijena dionica u bankovnom sektoru zbog skorašnje finalizacije novih strožih propisa o nadzoru bankovne industrije.

Opširnije

 

Na Wall Streetu bankarski sektor pod pritiskom

U utorak su na Wall Streetu vodeći indeksi pali jer su vijesti o slabosti europskog bankarskog sektora navele ulagače na dobitonosnu prodaju nakon snažnog rasta cijena dionica prošloga tjedna.

Opširnije

 

Revizija Crobexa: u sastavu ulaze dionice Čakovečkih mlinova, Istraturista i Konzuma

Od 20. rujna u sastav dioničkog indeksa Zagrebačke burze Crobex bit će uključene dionice Čakovečkih mlinova, Istraturista i Konzuma, dok će iz sastava Crobexa biti isključene dionice Belišća, PBZ-a i Viadukta, izvijestili su danas sa Zagrebačke burze. Naime, Komisija za indeks na današnjem je sastanku izvršila reviziju indeksa Crobex, a na osnovu podataka o trgovanju u razdoblju od 1. ožujka do 31. kolovoza ove godine.

Opširnije

 

Bankovne dionice zaustavile uzlet na europskim burzama

Europski burzovni indeksi u utorak su oslabjeli, pogođeni padom cijena bankovnih dionica nakon izvješća o strožim novim propisima, čime je prekinut dvotjedni snažan oporavak.

Opširnije

 

Kuna oslabila prema švicarskom franku 1,26 posto

Kuna je na danas utvrđenoj tečajnoj listi Hrvatske narodne banke (HNB) oslabila prema euru za 0,07 posto u odnosu na jučerašnju tečajnicu, a oslabila je i prema ostalim promatranim valutama, najviše prema švicarskom franku, za 1,26 posto.

Opširnije

 

Blagi oporavak europskih burzi

Europski burzovni indeksi u ponedjeljak su blago ojačali, uz mršav obujam trgovanja i podršku najnovijih američkih podataka s tržišta rada koji su ublažili zabrinutosti u vezi potencijalne nove recesije u SAD-u.

Opširnije

 

ZSE: redovni promet dionicama u kolovozu pao 20,5 posto u odnosu na srpanj

Redovni promet dionicama na Zagrebačkoj burzi u kolovozu iznosio je 223 milijuna kuna i u odnosu na srpanj bio je manji za 20,5 posto, a vrijednost dioničkog indeksa Crobexa pala je za 0,5 posto i na kraju kolovoza iznosila je 1.848,06 bodova.

Opširnije