Info servis

Poslovne vijesti - Tvrtke

Atlantic Grupa od Badela 1862 preuzima Kalničke vode za 82 milijuna kuna

Atlantic Grupa je s Badelom 1862 potpisala ugovor kojim preuzima tvrtku Kalničke vode Bio Natura, a vrijednost tog preuzimanja je 82 milijuna kuna, izvijestili su danas iz Atlantic Grupe.

Opširnije

 

Sindikat metalaca poslao socijalni sporazum na reviziju potencijalnom kupcu 3. maja

Nezadovoljni izmijenjenim uvjetima u tekstu prijedloga socijalnog sporazuma koji su sastavili i poslali na potpisivanje potencijalnom kupcu riječkog brodogradilišta, vlasniku austrijskog koncerna A-tec Mirku Kovatsu, članovi Sindikata metalaca Hrvatske u brodogradilištu 3. maj odlučili su već potpisani sporazum vratiti austrijskom ponuditelju na reviziju.

Opširnije

 

Porsche ostvario rekordne prihode zahvaljujući kineskom tržištu

Njemački proizvođač luksuznih sportskih vozila Porsche izašao je iz krize koja je zahvatila svjetsku autoindustriju, zabilježivši na kraju fiskalne godine 18-postotni skok prihoda, objavljeno je u srijedu.

Opširnije

 

Švedski H&M povećao dobit u trećem tromjesečju

Švedski lanac trgovina odjećom Hennes&Mauritz AB izvijestio je u srijedu o skoku neto dobiti u trećem tromjesečju za gotovo 23 posto, ponajprije zahvaljujući ulaganjima u nove kolekcije koja su urodila višim prihodima.

Opširnije

 

Saab potpisao ugovor s BMW-om o isporuci motora

Njemački proizvođač vozila BMW isporučivat će motore švedskoj grupi Saab Automobile prema ugovoru koji je u srijedu potpisan u Trollhattanu u zapadnoj Švedskoj.

Opširnije

 

HT se natječe za Pošte i telekomunikacija Kosova

T-Hrvatski Telekom objavio je danas na Zagrebačkoj burzi da se prijavio za pretkvalifikaciju u privatizaciji Pošte i telekomunikacija Kosova d.d. (PTK).

Opširnije

 

Brazilski Petrobras postao treća naftna kompanija u svijetu po tržišnoj kapitalizaciji

Brazilska državna kompanija Petrobras u ponedjeljak je postala treća svjetska naftna kompanija po tržišnoj kapitalizaciji nakon zaključenog rekordnog izdanja dionica kojim bi po očekivanjima trebala prikupiti oko 70 milijardi dolara.

Opširnije

 

HFP: bez ponuda za ZRC Lipik

Na natječaj Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) za privatizaciju Zdravstveno-rekreacijskog centra (ZRC) Lipik nije se javio nijedan ponuđač premda je otkupljena jedna natječajna dokumentacija, doznaje se iz HFP-a.

Opširnije

 

Unilever potvrdio kupovinu američkog Alberto Culvera

Britansko-nizozemski div Unilever koji proizvodi robu široke potrošnje u ponedjeljak je izvijestio da je postigao dogovor o kupnji američkog proizvođača proizvoda za njegu kose Alberto Culver za 3,7 milijardi dolara, želeći ojačati poslovanje u sektoru osobne njege.

Opširnije

 

Nestle planira proširiti poslovanje s medicinskim prehrambenim proizvodima

Div prehrambene industrije Nestle planira u idućem desetljeću uložiti stotine milijuna dolara u proširenje dijela poslovanja s prehrambenim proizvodima koji pomažu u liječenju zdravstvenih tegoba, objavila je u ponedjeljak švicarska kompanija.

Opširnije

 

Skupština Varteksa: prošlogodišnji gubitak 98,9 milijuna kuna

Najveća hrvatska tekstilna tvrtka Varteks d.d. u prošloj je godini ostvarila gubitak od 98,9 milijuna kuna i taj bi se gubitak trebao pokriti iz dobiti u narednim poslovnim godinama, glavni je zaključak Skupštine društva održane danas u Varaždinu.

Opširnije

 

Brazilski Petrobras prikupio 70 milijardi dolara u najvećem IPO-u u povijesti

Brazilska državna naftna kompanija Petrobras prikupila je u četvrtak 70 milijardi dolara u najvećoj početnoj javnoj ponudi dionica u povijesti, koja će toj tvrtki pružiti potrebnu financijsku snagu za realizaciju plana eksploatacije ogromnih naftnih rezervi u brazilskim teritorijalnim vodama.

Opširnije

 

L'Oreal otvorio prvu tvornicu u Rusiji

Francuski kozmetički gigant L'Oreal otvorio je u četvrtak u Rusiji prvu tvornicu, u kojoj će proizvoditi proizvode za njegu kose za ključna tržišta bivšeg Sovjetskog Saveza.

Opširnije

 

Zadar: prosvjed radnika Tankerkomerca

Zbog višemjesečne neisplate plaća danas je stotinjak radnika zadarskog Tankerkomerca prosvjedovalo ispred zgrade tvrtke.

Opširnije

 

Atlantic s Rauchom potpisao ugovor o distribuciji vrijedan 36 milijuna kuna

Atlantic Grupa i austrijski proizvođač voćnih sokova i čajnih napitaka Rauch potpisali su ugovor o distribuciji ukupnog Rauchovog portfelja u svim distribucijskim kanalima u Hrvatskoj, a ugovor je vrijedan 36 milijuna kuna, izvijestili su danas iz Atlantic Grupe.

Opširnije

 

Siemens očekuje veliki izdatak u sektoru dijagnostike

Njemački industrijski div Siemens izvijestio je da očekuje izdatak u visini do 1,4 milijarde eura u odjelu dijagnostike, koji će biti uračunat u poslovne rezultate za fiskalno četvrto tromjesečje.

Opširnije

 

Najveći kineski proizvođač vozila zainteresiran za udio u GM-u

Najveći kineski proizvođač automobila Shanghai Automotive Industries Motor Corp (SAIC) zainteresiran je za kupnju udjela u američkom divu General Motorsu, objavili su u utorak mediji.

Opširnije

 

Alitalia planira otpustiti 1.400 radnika

Talijanski zrakoplovni prijevoznik Alitalia razmišlja o rezanju čak 1.400 radnih mjesta do kraja godine i možda neće obnoviti ugovore sa 600 honorarnih djelatnika, izvijestili su u nedjelju talijanski mediji.

Opširnije

 

Siemens potvrdio ukidanje 4.200 radnih mjesta u softverskom odjelu

Njemačka inženjerska grupa Siemens potvrdila je u nedjelju da će od 1. listopada u posrnulom softverskom odjelu ukinuti 4.200 radnih mjesta širom svijeta.

Opširnije

 

Beograd: Nastavljeno pa odgođeno suđenje o vlasništvu Ine u Srbiji

Suđenje po tužbi kompanije Ina protiv srbijanske Agencije za privatizaciju, Akcijskog fonda Srbije te ruske tvrtke Lukoila nastavljeno je u petak u beogradskom Privrednom sudu razmjenom novih podnesaka između strana u postupku, a odmah potom odgođeno do daljnjeg.

Opširnije

 

Split: mirno prosvjedovali radnici škvera

Petstotinjak radnika Brodosplita jutros je mirnim prosvjedom upozorilo na zabranu ugovaranja brodova, što radnici smatraju kršenjem njihovih ustavnih prava - prava na rad, a za srijedu, 22. rujna najavili su masovni prosvjed splitskim ulicama.

Opširnije

 

Dobit Oraclea skočila 20 posto

Poduprta akvizicijom tvrtke Sun Microsystems, dobit američkog informatičkog diva Oraclea porasla je u prvom fiskalnom tromjesečju za 20 posto na 1,4 milijarde dolara, priopćeno je u četvrtak iz te kompanije.

Opširnije

 

Radnici Đuro Đaković - Alatnice prosvjeduju pred Ministarstvom poljoprivrede

Stotinjak radnika tvornice Đuro Đaković - Alatnica iz Slavonskog Broda prosvjeduje danas ispred Ministarstva poljoprivrede tražeći da se u toj tvrtki osigura nastavak proizvodnje protugradnih raketa, a time i njihova radna mjesta.

Opširnije

 

HT: ugovor s FER-om vrijedan 6 milijuna kuna i nagrade za najbolje mobilne aplikacije

Hrvatski telekom (HT) potpisao je danas ugovor o petogodišnjoj suradnji s zagrebačkim Fakultetom elektrotehnike i računarstva (FER) vrijedan 6 milijuna kuna, te je dodijelio nagrade ukupne vrijednosti 247 tisuća kuna za najbolje inovativne mobilne aplikacije odabrane na prvom HT-ovom natječaju "Budi kreaTivan".

Opširnije

 

HP dogovorio preuzimanje ArcSighta za 1,5 milijardi dolara

Američki tehnološki div Hewlett-Packard dogovorio je kupovinu proizvođača sigurnosnog softvera ArcSight za 1,5 milijardi dolara, priopćeno je iz dviju kompanija.

Opširnije