Info servis

Atlantic s Rauchom potpisao ugovor o distribuciji vrijedan 36 milijuna kuna

Atlantic Grupa i austrijski proizvođač voćnih sokova i čajnih napitaka Rauch potpisali su ugovor o distribuciji ukupnog Rauchovog portfelja u svim distribucijskim kanalima u Hrvatskoj, a ugovor je vrijedan 36 milijuna kuna, izvijestili su danas iz Atlantic Grupe.

Atlantic i Rauch time šire svoju suradnju koja je do sada obuhvaćala distribuciju Rauchovog asortimana u HoReCa (hoteli, restorani i kafići) kanalu.

Ugovorom vrijednim oko 36 milijuna kuna otvara se prostor dodatnog zajedničkog širenja u svim kanalima distribucije u kojima je Atlantic Grupa prisutna, naglašavaju iz Atlantica.

"Iznimno nam je drago da je došlo do suradnje između dviju obiteljskih kompanija iz Austrije i Hrvatske koje imaju dugu zajedničku povijest i odličnu suradnju. U Atlanticu smo pronašli kompatibilnog i pouzdanog partnera" izjavio je na potpisivanju vlasnik i predsjednik Uprave Raucha Juergen Rauch.

Predsjednik Uprave Atlantic Grupe Emil Tedeschi izrazio je zadovoljstvo što će se "ovim ugovorom te širenjem i jačanjem distribucije u oba kanala omogućiti povećanje tržišnog udjela Raucha na razinu koja je sukladna stvarnoj percepciji Rauch brandova kod potrošača".

"Ugovorom Rauchovi sokovi ulaze na 9000 prodajnih mjesta u maloprodaji i HoReCa kanalu, a Atlanticu Rauch postaje peti najvažniji internacionalni principal po prometu", navodi se u priopćenju.

Austrijska Rauch grupa s prometom od 669 milijuna eura u prošloj godini predstavlja najvećeg proizvođača voćnih sokova i čajnih napitaka u Austriji, a izvozi svoje proizvode u više od 90 zemalja.

Hina