Info servis

Radnici Đuro Đaković - Alatnice prosvjeduju pred Ministarstvom poljoprivrede

Stotinjak radnika tvornice Đuro Đaković - Alatnica iz Slavonskog Broda prosvjeduje danas ispred Ministarstva poljoprivrede tražeći da se u toj tvrtki osigura nastavak proizvodnje protugradnih raketa, a time i njihova radna mjesta.

Predsjednik Sindikata metalaca Hrvatske Vedran Dragičević istaknuo je da je Ministarstvo poljoprivrede još u veljači obećalo da će protugradne rakete naručiti od Đuro Đaković - Alatnice, no umjesto toga rakete su uvezene iz Srbije i Crne Gore.

"Ako nama treba šest tisuća raketa godišnje da sačuvamo svoja radna mjesta, pitam Vladu zašto je uvezeno 30 tisuća raketa u zadnjih pet godina", rekao je Dragičević.

Jedini krivac zašto radnici Đuro Đaković - Alatnice sutra neće imati posla je Ministarstvo poljoprivrede, ustvrdio je Dragičević dodavši kako očekuje da će ministar Petar Čobanković od te tvrtke naručiti rakete i osigurati posao za idućih pet godine.

Prosvjed radnika Đuro Đaković - Alatnice ispred zgrade Ministarstva počeo je oko 11 sati, a izaslanstvo radnika te tvrtke otišlo je na razgovor s ministrom Čobankovićem od kojega traže potpisivanje ugovora o proizvodnji protugradnih raketa.

Hina