Info servis

HFP: bez ponuda za ZRC Lipik

Na natječaj Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) za privatizaciju Zdravstveno-rekreacijskog centra (ZRC) Lipik nije se javio nijedan ponuđač premda je otkupljena jedna natječajna dokumentacija, doznaje se iz HFP-a.

Rok za podnošenje ponuda istekao je danas u 14 sati.

Bio je to sedmi natječaj za ZRC Lipik i treći po posebnim uvjetima, u kojem je država prodavala svoj 90,14 postotni udjel za jednu kunu.

Rok za podnošenje ponuda na sedmi natječaj produžen je od 27. kolovoza do danas zbog indicija o mogućnosti jedne ozbiljne ponude.

Na sljedećoj sjednici Upravnog odbora HFP-a njegovim članovima bit će dana informacija o natječaju, a oni će potom odlučiti što dalje, kažu u HFP-u.

Prodaju ZRC-a Lipik otežavaju visoka ukupna dugovanja koja su se krajem prošle godine kretala oko 367 milijuna kuna te štete nastale tijekom Domovinskog rata kad je ZRC potpuno uništen, a kasnije je stradao u požaru.

Osim podmirenja dospjelih obveza prema državnim i ostalim vjerovnicima od ponuditelja se tražilo zadržavanje turističko-ugostiteljske djelatnosti, program restrukturiranja i plan ulaganja u idućih pet godina te drugo.



Hina