Info servis

U pločanskim hotelima 1.100 gostiju

U hotelima Turističko-ugostiteljskog poduzeća "Hoteli Jadran" iz Ploča, najveće turističke tvrtke u dolini Neretve, trenutačno se odmara 1.109 gostiju, uglavnom stranih.

Dobar posjet i uspješne poslovne rezultate pločanska tvrtka ostvaruje i na najjužnijem dijelu Makarske rivijere. Tako su u uvali Bošac, u hotelima Labineca i Laguna u Gradcu, već od početka prošlog mjeseca postignuti nadprosječni rezultati. Trenutačno se u tim hotelskim kućama nalazi 959, većinom inozemnih turista od kojih su najbrojniji Nijemci i Česi.

Posebno dobre rezultate, kažu, ostvaruje hotel Faraon, u Trpnju na poluotoku Pelješcu. Trenutačno se u tom objektu odmara 150 njemačkih turista, a u svibnju je u tom hotelu ostvareno 2,194 turistička noćenja. Nakon što je njemačka agencija FTI posredstvom pločanskih ugostitelja obnovila 250 postelja, vanjski bazen i druge turističke sadržaje, Faraon je zakupljen od početka svibnja do kraja ovogodišnjeg listopada, pa se računa i na produžetak turističke sezone na Pelješkoj rivijeri.

Hina