Info servis

Atlantic Grupa od Badela 1862 preuzima Kalničke vode za 82 milijuna kuna

Atlantic Grupa je s Badelom 1862 potpisala ugovor kojim preuzima tvrtku Kalničke vode Bio Natura, a vrijednost tog preuzimanja je 82 milijuna kuna, izvijestili su danas iz Atlantic Grupe.

"Atlantic preuzima Kalničke vode za iznos ukupne vrijednosti kompanije (enterprise value) od 82 milijuna kuna, a po preuzimanju će Kalničke vode Bio Natura biti integrirane u okviru Atlanticove divizije Zdravlje i njega", navodi se u priopćenju.

Predsjednik Uprave Atlantic Grupe Emil Tedeschi ističe kako je akvizicija Kalničkih voda još jedan strateški važan korak u razvoju Atlantic Grupe.

"Preuzimanjem punionice u Kalniku osiguravamo budućnost našeg proizvoda Cedevita GO!, stvaramo pretpostavke za stabilnu proizvodnju i širenje poslovanja s bezalkoholnim napicima, te s galonskim pakiranjem izvorske vode ulazimo u novi distribucijski kanal koji ima puno potencijala", izjavio je Tedeschi.

Poslovanje tvrtke Kalničke vode Bio Natura čine tri osnovna stupa - proizvodnja izvorske vode, proizvodnja mineralne gazirane vode i proizvodnja i distribucija galonskih pakiranja izvorske vode.

Tvrtka je u 2009. godini ostvarila prodaju u vrijednosti od 50,6 milijuna kuna, navodi se u priopćenju.

Nakon preuzimanja, Kalničke vode će u sustavu Atlantic Grupe poslovati u okviru divizije Zdravlje i njega (kojoj, među ostalima, pripada i Cedevita), a Cedevita GO!, koja se do sada u Kalničkim vodama punila uslužno, dobiva novi zamah objedinjavanjem cjelokupnog procesa proizvodnje unutar kompanije, te novim mogućnostima rasta koje proizlaze iz sinergija dviju kompanija, ističu iz Atlantic Grupe.

Naglašavaju i kako se dodatne mogućnosti rasta otvaraju ulaskom u proizvodnju i distribuciju galonskih pakiranja izvorske vode, kao rastućeg segmenta u poslovanju s vodom.



Hina