Info servis

Učilište Vern u suradnji s HUP-om kreće s projektom stručne prakse

Visoka škola za ekonomiju poduzetništva VERN u suradnji s Hrvatskom udrugom poslodavaca kreće s projektom stručne prakse, najavljeno je danas na tribini "Vern praktikum" - uloga prakse u poduzetničkom obrazovanju koju su organizirali VERN i HUP.

Znanje je temelj rasta i razvoja, istaknuo je tom prigodom ministar za obrt, malo i srednje poduzetništvo Željko Pecek.

Naglašavajući značaj stalnog poduzetničkog obrazovanja i usavršavanja, Pecek je kazao kako se to može potaknuti mjerama fiskalne politike, te posebnim državnim potporama.

Ministarstvo obrta na tom području radi na izobrazbi za savjetnike poduzetništva, izobrazbi poduzetnika početnika i poduzetnika u rastu i razvoju, stručnoj savjetodavnoj pomoći u malom gospodarstvu. Izobrazba i stručna pomoć važan su dio i Vladina programa razvoja malog gospodarstva 2003.-2006., kazao je Pecek.

Iz Visokog učilišta VERN najavljuju da bi prve studentske prakse mogle započeti u srpnju ove godine. Poduzetnicima nude pomoć studenata tijekom prakse u područjima podizanja poslovne kulture, području ljudskih potencijala i edukacije, informatici, menadžerskoj organizaciji i logističkim znanjima, istraživanju tržišta, marketingu, financijama i računovodstvu i sl.

Visoko učilište VERN registrirano je 2000., osnivač mu je tvrtka VERN d.o.o za komunikacije, a trenutno ima oko 900 studenata.

Hina