Info servis

U lipnju u Hrvatskoj počinje novi američki postdiplomski studij za managere

U Hrvatskoj će u lipnju ove godine započeti novi postdiplomski, 14-omjesečni studij za managere "Master of Science in Service Management" kojeg zajednički pokreću jedno od najvećih privatnih američkih sveučilišta "Institute of Technology" iz Rochestera (RIT) i Američka visoka škola za management i tehnologiju (American College of Menagement and Technology-ACMT) iz Dubrovnika.

Postdiplomski studij, nakon kojega će polaznici steći naziv magistra znanosti upravljanja korporativnim uslugama, predstavili su danas u Zagrebu predstavnici RIT-a i ACMT-a.

Direktor multidiscipliniranih studija RIT-a i jedan od predavača Jim Mayers istaknuo je da će se polaznici usavršavati u području upravljanja uslugama, marketinga i poslovnih odnosa s klijentima u svim segmentima gospodarstva te da je studij otvoren za sve tvrtke koje imaju potrebu za takvim kadrovima.

Posebno je naglasio intenzitet i strukturu studija koji će trajati 14 mjeseci, kroz 8 modula/tjedana, od kojih će prva dva biti u Dubrovniku, tri u Zagrebu te ponovo tri u Dubrovniku. Uvjet za 15 polaznika, koliko ih je programom predviđeno, je da imaju minimalno tri godine radnog iskustva i da već rade kao manageri u nekoj tvrtki. Cijena studija je 15.800 američkih dolara, a najvažnije je, napominje Mayers, da će polaznici naučiti kako rješavati konkretne poslovne probleme u praksi.

Predavanja će se održavati na engleskom jeziku, a uz američke predavači će biti i stručnjaci iz uspješnih hrvatskih tvrtki s kojima se vode pregovori.

Američko sveučilište RIT osnovano je 1829., sa sjedištem u New Yorku, a njegovih 230 akademskih programe danas pohađa više od 15 tisuća studenata u SAD-u i 80 zemalja svijeta. Postdiplomske studije za managere pokrenuli su u Češkoj, Dominikanskoj Republici i Indiji, a u Hrvatskoj su, osim danas najavljenog postdiplomskog studija, u suradnji sa Ministarstvom znanosti 1997. osnovali i ACMT u Dubrovniku. Tu je visoku školu za management u pet godina rada završilo 200 polaznika, većinom iz Hrvatske, ali i drugih zemalja u okruženju (BiH, Slovenije, Makedonije, Crna Gore).

Trenutno školu pohađa 730 studenata, a to je i jedina privatna visokoškolska ustanova u Hrvatskoj koja u dodiplomskom studiju daje i američku i hrvatsku diplomu.

Hina