Info servis

INA je zainteresirana za kupnju Avanti grupe, ali pregovori traju

Hrvatska naftna kompanija INA pregovara i zainteresirana je za kupnju austrijske Avanti grupe i njenih 189 benzinskih postaja, ali još je prerano davati bilo kakve, a ponajmanje konačne zaključke oko tog projekta, priopćeno je danas iz Ine.

"Istina je da su pregovori u tijeku, da je INA zainteresirana za takav projekt, te da njezini stručnjaci analiziraju bitne podatke o samoj tvrtki i opravdanosti Inina ulaska u realizaciju toga posla. Međutim, s obzirom da je potrebno obaviti još pregovora i analiza, prerano je davati bilo kakve, a ponajmanje konačne zaključke, što će uslijediti tek kad se donesu konačne ocjene i potvrdi opravdanost projekta, o čemu će INA na vrijeme izvijestiti javnost", navodi se u priopćenju kojim su iz Ine reagirali članak objavljen u jednim dnevnim novinama.

Potpredsjednik Vlade, ujedno i predsjednik Nadzornog odbora Ine Slavko Linić nije danas želio komentirati te natpise.

Linić je, preko predstojnice Vladina Ureda za odnose s javnošću Sanje Kos, kratko kazao kako nije dobio na uvid nikakve dokumente na osnovu kojih bi mogao komentirati Inine poslovne namjere.

Vijest da su završili tajni pregovori Ine o kupovini austrijske Avanti grupe za prodaju naftnih derivata objavio je danas "Jutarnji list". U članku pod nazivom "INA kupuje lanac od 189 benzinskih crpki u Europskoj uniji" navodi se da su završili tajni pregovori između Ine i austrijske Avanti grupe o kupnji njenih 189 benzinskih postaja, i to 109 u Austriji, 42 u Mađarskoj, 11 u Češkoj, 20 u Slovačkoj, šest u Rumunjskoj i jedne u Bugarskoj.

U tekstu se navodi da za sada još nije utvrđena konačna cijena koju bi INA trebala platiti za 189 crpki, no da je neslužbeno riječ o oko 50 milijuna eura, te preuzimanju 90 milijuna eura dugovanja austrijske tvrtke.

Hina