Info servis

Allianz najavio vrlo loše poslovne rezultate za 2002.

Najveći europski osiguravatelj, njemački Allianz, uskoro će objaviti 'najlošije poslovne rezultate kakve nije imao već dugo vremena', kazao je njegov izvršni direktor na odlasku u mirovinu Hennig Schulte-Noelle u intervjuu za tjednik Die Zeit.

Dodao je i kako bi se njegova podružnica, Dresdner Bank mogla suočiti s teškim vremenima. Ta banka treba vremena da se srede njezini problemi. "Ali ako neće biti vremena, svaka je opcija otvorena", kazao je.

Allianz neće oklijevati poduzeti radikalne korake, napomenuo je Schulte-Noelle. Svaka podružnica trebala je ostvariti odgovarajući prinos.

Analitičari tvrde da bi ovakve najave iz Allianza mogle biti naznaka da će se Dresdner Bank uskoro naći na prodaji, budući je negativno utjecala na devetomjesečne rezultate poslovanja u 2002. tog osiguravateljskog diva, tijekom kojih su gubici narasli na dvije milijarde eura.

Rezultati poslovanja te kompanije za posljednje lanjsko tromjesečje bit će objavljeni idućeg mjeseca. Schulte-Noelle je upozorio dioničare da će ukupni poslovni rezultati za prošlu godinu biti najlošiji, kakvi nisu zabilježeni vrlo dugo, no nije dao nikakve detalje. "Očito 2002. nije bila dobra godina za nas".

Schulte-Noellea će uskoro na njegovom mjestu zamijeniti Michael Diekmann.

Hina