Info servis

Tvrtka Tis Ois preuzela tvrtku HG Inženjering

Zagrebačka tvrtka TIS Objektni Informacijski Sustavi (TIS OIS) objavila je danas da je preuzela zagrebačku tvrtku HG Inženjering i njezine informatičke poslovne sustave "Znalac" i "Riznica".

Poslovni sustav "Znalac" internet je aplikacija koja objedinjuje sve segmente poslovanja tvrtke u jedinstven i cjelovit računovodstveni sustav, dok je "Riznica", namijenjena arhiviranju podataka.

Iz tvrtke TIS OIS ističu kako u narednom razdoblju namjeravaju uložiti oko 3 milijuna kuna u daljnji razvoj ERP (integriranih poslovnih aplikacija) sustava "Znalac", kojega, među ostalim, koriste HAZU, Janaf, Končar elektroindustrija i Vjesnik.

Direktora TIS OIS-a Ninoslav Šimunović kazao je da je preuzimanje tvrtke HG Inženjering rezultiralo dobivanjem snažnog razvojnog tima, softverskog proizvoda "Znalac" te njegovih velikih korisnika. Šimunović napominje kako žele postati jedan od vodećih ponuđača poslovnih sustava na tržištu u regiji, a da prostora ima pokazuje, kaže, i podatak da je veličina ERP tržišta u Hrvatskoj 2001. bila oko 27 milijuna dolara.

Hina