Info servis

Microsoft i HP predstavili rješenja za velike poslovne sustave

Dvije ugledne informatičke tvrtke Microsoft i HP predstavili su danas predstavnicima velikih hrvatskih privatnih i državnih tvrtki zajedničku poslovnu strategiju dviju tvrtki, s posebnim naglaskom na integraciju sustava i aplikacija kod velikih poslovnih korisnika, upravljanje sustavima i njihova sigurnost.

Na današnjem "Enterprise Solutions" skupu održanom u Zagrebu, predavači iz Microsofta i HP-a naglasili su da globalno strateško partnerstvo između te dvije tvrtke i hrvatskim korisnicima donosi niz prednosti, poput integracije poslovnih sustava i aplikacija, te jedinstvene podrške.

Na skupu je bilo riječi o Biz Talk Serveru 2000, tehnikama za integrirano nadgledanje i upravljanja sustavom, Microsoftovoj strategiji vezanoj uz sigurnost, HP-ovom načinu implementacije Microsoftovih rješenja i servisa za infrastrukturu i .NET tehnologiju. Na skupu su, među ostalima, bili i predstavnici Plive, Hrvatskih željeznica, Croatia Airlinesa i HZZO-a.

Skup je održan u okviru HP-ovog i Microsoftovog globalnog strateškog partnerstva, Frontline Partnership, i nastavlja se na inicijativu vrijednu 50 milijuna dolara koju su te dvije korporacije službeno objavile u rujnu 2002. U okviru te suradnje te dvije korporacije bi velikim korisnicima omogućili da pomoću Microsoftove .NET tehnologije i web servisa povežu svoje sustave i uređaje.

HP je najveći svjetski partner Microsofta, a glavni cilj Frontline Partnership sporazuma su razvoj i isporuka standardiziranih i pouzdanih računalnih rješenja.

Hina