Info servis

Viktor Lenac ugovorio još jedan posao remonta

Brodogradilište Viktor Lenac osiguralo je posao cjelovitog remonta broda Pakrac za zadarsku Tankersku plovidbu, vrijedan 600.000 dolara, priopćeno je danas iz tog brodogradilišta.

Brod Pakrac, namijenjen za prijevoz rasutog tereta, izgrađen je 1978., dugačak je 188 i širok 28 metara a nosivosti je 38.000 tona.

Radovi na remontu trajat će 16 dana, a obuhvatit će obnovu više od 15 tona čelika i brodskih cjevovoda, bravarske radove, antikorozivnu obradu teretnog prostora i oplate, radove na kotlu i manji broj mehaničarskih i elektro radova.

Ovim i nedavno ugovorenim poslom remonta tankera Melis, brodogradilište Viktor Lenac je osiguralo zaposlenost za 1000 svojih radnika.

Nakon 2002., najteže poslovne godina za ovo brodogradilište, Uprava očekuje nastavak pozitivnih kretanja i dobre poslovne rezultate u 2003.

Konačan ishod pregovora o nastavku investicijskog ciklusa tog brodogradilišta, odnosno namirenju oko 40 milijuna dolara za njegovo dovršenje između dioničara i Hrvatske banke za obnovu i razvoj još nije poznat. Očekuje se i početak pregovora o novome kolektivnom ugovoru koje je Uprava otkazala krajem prošle godine, stoji u priopćenju.

Hina