Info servis

TDR darovao dionice umirovljenicima

Direktor Adria Resortsa, većinskog vlasnika rovinjskog "Jadranturista" i vrsarske "Anite", Renco Miletić izvijestio je danas novinare kako je osnivač tvrtke, Tvornica duhana Rovinj, odlučila umirovljenicima tih dviju turističkih tvrtki darovati dionice.

Prema njegovim riječima, 584 umirovljenika "Jadranturista" primit će 11.680 dionica nominalne vrijednosti po sto kuna, dok će 163 umirovljenika vrsarske "Anite" dobiti po jednu dionicu nominalne vrijednosti od 3.500 kuna.

Miletić je upozorio kako se te dionice daruju pod uvjetom da pravo prvokupa ima Adria Resorts do skupštine društva koja će se održati u srpnju slijedeće godine. Ukupna vrijednost darovanih dionica je dva milijuna kuna.

"Ovim Božićnim darom umirovljenicima koji su sebe ugradili u ove turističke tvrtke Adria resorts izražava zahvalu", zaključio je Miletić.

Odgovarajući na novinarski upit o razlozima sazivanja današnje izvanredne skupštine "Jadranturista", Miletić je kazao kako je razlog tomu otkazivanje ugovora sa španjolskom menadžment kompanijom "Sol Meliom" koja je pružala usluge "Jadranturista". Prema njegovim riječima, Ugovor je nakon pet godina poslovne suradnje prekinut jer Adria Resorts preuzima ulogu menadžment kompanije koja želi stvoriti vlastite brendove za hotele i kampove.

Osvrnuvši se na dosadašnji učinak usluga "Sol Melie" Miletić je ustvrdio kako je ta španjolska kompanija učinila veliki iskorak na području hrvatskog turizma jer je uvodila visoke standarde u turističkim objektima.

Hina