Info servis

Saab potpisao ugovor s BMW-om o isporuci motora

Njemački proizvođač vozila BMW isporučivat će motore švedskoj grupi Saab Automobile prema ugovoru koji je u srijedu potpisan u Trollhattanu u zapadnoj Švedskoj.

U ugovoru koji je potpisan u Saabovoj glavnoj tvornici navodi se da će BMW od 2012. opskrbljivati Saab 4-cilindarskim, 1,6-litarskim turbo benzinskim motorima.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su izvršni direktor Saaba Jan Ake Jonsson, predsjednik Saaba Victor Muller i član uprave BMW-a Ian Robertson, čelnik odjela za prodaju i marketing.

Muller je čelnik nizozemske grupe Spyker Cars, malog proizvođača sportskih vozila koji je početkom godine preuzeo Saab od američkog giganta General Motorsa, spašavajući kultni brend od zatvaranja.

Ugovor s BMW-om nudi Saabu pristup motorima koji mu trebaju za buduće modele.

Jonsson je u priopćenju kazao da Saab namjerava "integrirati tu tehnologiju u novu generaciju vozila u skladu sa Saabovim načelima poslovanja".

Muller je naglasio da je ugovor sastavni dio strategije stvaranja "profitabilnog neovisnog proizvođača automobila najviše klase", dodajući da su obje grupe otvorene i za buduću suradnju.



Hina