Info servis

Unilever potvrdio kupovinu američkog Alberto Culvera

Britansko-nizozemski div Unilever koji proizvodi robu široke potrošnje u ponedjeljak je izvijestio da je postigao dogovor o kupnji američkog proizvođača proizvoda za njegu kose Alberto Culver za 3,7 milijardi dolara, želeći ojačati poslovanje u sektoru osobne njege.

Tvrtka želi tom akvizicijom ojačati poslovanje u sektoru osobne njege, kupujući brendove poput V05, TRESemme i Nexxusa. Postat će vodeći svjetski proizvođač regeneratora za kosu, drugi u svijetu proizvođač šampona za kosu, te treći u segmentu proizvoda za oblikovanje kose.

"Osobna njega je strateška kategorija za Unilever i vrlo se brzo razvija. Prije deset godina njezin je udio u našem prometu iznosio 20 posto. Snažan organski rast gurnuo ju je iznad 30 posto, s jakim pozicijama u mnogim tržištima u nastajanju", kazao je u priopćenju izvršni direktor Unilevera Paul Polman.

Američka tvrtka ostvarila je u 12-mjesečnom razdoblju zaključno s krajem lipnja promet od gotovo 1,6 milijardi dolara, te dobit prije kamata, poreza, deprecijacije i amortizacije veću od 250 milijuna dolara.

Njezini će brendovi biti dobra nadopuna Unileverovoim proizvodima za njegu kose Dove, Sunsilk i Clear, te onima za njegu kože poput Pond's i Vaseline.Hina