Info servis

Alitalia planira otpustiti 1.400 radnika

Talijanski zrakoplovni prijevoznik Alitalia razmišlja o rezanju čak 1.400 radnih mjesta do kraja godine i možda neće obnoviti ugovore sa 600 honorarnih djelatnika, izvijestili su u nedjelju talijanski mediji.

Čelnik Alitalije Rocco Sabelli nagovijestio je 2. rujna na sastanku s osobljem ukidanje od 1.200 do 1.400 radnih mjesta. Govorio je također o "outsourcingu i poboljšanju učinkovitosti" u sklopu plana restrukturiranja, objavio je list Corriere della Sera.

Trenutni plan restrukturiranja Alitalie navodi smanjenje broja zaposlenih na 12.600, što je 1.400 manje radniha no što ih je trenutno zaposleno u tvrtki.

Sabelli je također govorio o planovima uštede 108 milijuna eura u drugoj polovici godine prodajom usluga održavanja i opreme, izvijestio je list, pozivajući se na dosje koji je predstavio Sabelli.

Nakon što se našla na rubu stečaja, tvrtku je 2009. preuzela skupina istaknutih talijanskih poslovnih ljudi i spojila je s drugim talijanskim zrakoplovnim prijevoznikom Air One a 25 posto udjela u Alitaliji kupio je Air France-KLM.

Restrukturirani prijevoznik već je otpustio 3.000 ljudi, usprkos nizu štrajkova.

Alitalia je u srpnju priopćila da je gotovo prepolovila neto gubitak u prvoj polovici 2010. na 164 milijuna eura, u odnosu na 324 milijuna eura gubitka u istom razdoblju lani.



Hina