Info servis

HP dogovorio preuzimanje ArcSighta za 1,5 milijardi dolara

Američki tehnološki div Hewlett-Packard dogovorio je kupovinu proizvođača sigurnosnog softvera ArcSight za 1,5 milijardi dolara, priopćeno je iz dviju kompanija.

"Ovaj će sporazum HP-u omogućiti kreiranje integrirane sigurnosne platforme za kompanije koja će klijentima omogućiti dodatnu zaštitu njihovih aplikacija, proaktivni nadzor i pravodobno reagiranje na eventualne prijetnje", kazao je HP-ov izvršni dopredsjednik za softver i rješenja Bill Veghte.

Sporazum bi trebao biti zaključen prije kraja ove godine.

Industrijski analitičari ističu da je ovo preuzimanje dio trenda u kojemu velike kompanije kupuju manje tvrtke zadužene za sigurnosne sustave, što je, kako kažu, odraz rastuće važnosti integriranih sustava tehnološke zaštite.

Prošli mjesec Intel je kupio tvrtku McAfee, jednu od najvećih koje se bave računalnom sigurnošću, za 7,7 milijardi dolara.

Prije samo mjesec dana izvršni direktor HP-a Mark Hurd podnio je ostavku nakon što je istraga o navodnom seksualnom maltretiranju razotkrila nepravilnosti u njegovom izvještavanju o troškovima.

HP je prošli tjedan pobijedio u nadmetanju s Dellom za kupnju tvrtke koja se bavi pohranom podataka 3Par za 2,35 milijardi dolara.



Hina