Info servis

Britanski regulator odredio novčanu kaznu Goldmans Sachsu

Britanski regulator za financijska tržišta odredio je američkoj banci Goldman Sachs novčanu kaznu u visini 20 milijuna funti (24 milijuna eura) u slučaju vezanom za optužbe o obmanjivanju klijenata u SAD-u, izvijestili su britanski mediji.

Agencija za financijske usluge (FSA) kaznila je američkog bankovnog diva zato što nije objavio da su američke vlasti u prvoj polovini godine protiv njega pokrenule istragu zbog sumnje da je obmanjivao klijente, izvijestio je BBC, ne navodeći izvor informacije.

Jedna od najpoznatijih investicijskih banaka u svijetu već je u srpnju platila 550 milijuna dolara u vezi s optužbama za obmanjivanje klijenata koje je protiv nje iznio američki regulator SEC.

Kazna od 20 milijuna funti spada među najviše koje je britanski regulator odredio nekoj kompaniji.

FSA je u travnju objavio da će pokrenuti istragu protiv Goldman Sachsa u vezi s optužbama koje je protiv te tvrtke iznio američki SEC, tvrdeći da je banka obmanjivala klijente pri prodaji drugorazrednih hipotekarnih zajmova.

U britanskom regulatoru nisu željeli komentirati informaciju o kazni a komentar se nije mogao dobiti ni u Goldman Sachsu.



Hina