Info servis

Hrvatski obrtnici na 43. obrtničkom sajmu u Celju

Na danas otvorenom 43. Međunarodnom obrtničkom sajmu (MOS) u Celju svoje proizvode predstavlja i devet hrvatskih obrtnika u organizaciji i pod pokroviteljstvom Hrvatske obrtničke komore (HOK).

To je 15. nastup hrvatskih obrtnika u Celju, a do 50 posto troškova njihova nastupa sufinancira HOK.

Od devet hrvatskih obrtnika koji izlažu na sajmu, za njih pet to je prvi nastup na sajmu u Celju.

Promocija obrtništva kroz sajmove jedna je od značajnijih aktivnosti obrtničke komore, a sajmovi su prilika za sklapanje novih poslova i pronalaženje novih partnera, istaknuli su u HOK-u.

Napominju i kako obrtnici nastupom na takvim manifestacijama imaju priliku izravno provjeriti svoju konkurentnost.

Iz HOK-a najavljuju i kako će se danas poslijepodne održati i prva zajednička sjednica Upravnih odbora HOK-a i Obrtno podjetniške zbornice Slovenije, a razgovarat će se o aktualnom stanju u obrtništvu u Sloveniji i Hrvatskoj kao i mogućnostima jačanja suradnje na području EU projekata i poslovnog povezivanja.

Na ovogodišnjem MOS-u hrvatski obrtnici predstavljaju se na zajedničkom izložbenom prostoru veličine 40 četvornih metara, a predstavljaju umjetničke i industrijske odljevke od obojenih metala, metalne proizvode i proizvode od plastificiranog metala, strojeva za pakiranje i zamatanje, kovane proizvode za domaćinstvo, ugostiteljstvo, poljoprivredu i graditeljstvo itd.

Međunarodni obrtnički sajam u Celju održava se od 8. do 15. rujna, a na njemu sudjeluje sudjeluje više od 1.685 izlagača iz 34 države.

Tijekom sajma održat će se i poslovni razgovori poduzetnika na kojima sudjeluje i 14 hrvatskih obrtnika. Za poslovne su razgovore prijavljeni poduzetnici iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Italije, Srbije, Mađarske, Kosova, Njemačke i Austrije.



Hina