Info servis

Za poduzetničke zone Zagrebačke županije 6,55 milijuna kuna

Ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Đuro Popijač potpisao je danas sa predstavnicima jedinica lokalne samouprave ugovore o dodjeli sredstava po Projektu izgradnje poduzetničkih zona na području Zagrebačke županije vrijedne 6,55 milijuna kuna.

Ugovori su potpisani sa predstavnicima općina Jakovlje, Rakovec i Pisarovina te gradova Velike Gorice, Vrbovca te Svetog Ivana Zeline.

Dodijeljena sredstva koristit će za izradu projektne dokumentacije za zonu, za izgradnju infrastrukture u zoni i za promidžbu u svrhu privlačenja potencijalnih investitora, objasnio je Popijač.

Sredstva namijenjena Općini Jakovlje iznose pola milijuna kuna, za Općinu Rakovec 1,1 milijun kuna, za Grad Vrbovec 750 tisuća kuna, Općinu Pisarovina 1,2 milijuna kuna, za Grad Velika Gorica ukupno 1,7 milijuna kuna za zonu Rakitovec i Vukinsko Polje te za Grad Sveti Ivan Zelina 1,3 milijuna kuna.

Za Projekt izgradnje poduzetničkih zona diljem Hrvatske ove je godine namijenjeno 80 milijuna kuna, kazao je ministar.

Istaknuo je i kako rebalansom proračuna nije skinuta niti jedna kuna iz Operativnog plana poticanja malog i srednjeg poduzetništva.

Od 2004. do danas, kazao je ministar, financirana je izgradnja 300 poduzetničkih zona, koje zauzimaju površinu od preko 9 tisuća hektara, u kojima djeluje više od 2.200 poduzetnika koji zapošljavaju oko 40 tisuća djelatnika.

Ministarstvo je u navedenom razdoblju odobrilo i 807 potpora za izgradnju poduzetničkih zona u Hrvatskoj u iznosu od 590 milijuna kuna, a za Zagrebačku županiju odobreno je 46 potpora u iznosu od 31 milijun kuna.

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić istaknuo je kako je do sada županija iz vlastitog proračuna za razvoj zona izdvojila oko 21 milijun.

Kazao je i kako Zagrebačka županija planira izdati jedinstven katalog svih zona, kako bi još kvalitetnije prezentirala poslovne mogućnosti svog područja.



Hina