Info servis

Erste banka snizila kamatne stope na stambene kredite

Erste&Steiermaerkische Bank od ovog je tjedna za određene modele novoodobrenih stambenih kredita snizila kamatne stope koje se sada kreću od 6,35 posto do 6,90 posto, ovisno o odabranom modelu, vrsti kredita i ocjeni kreditne sposobnosti klijenta, dok se dosadašnji raspon kamata kretao od 6,60 posto do 7,20 posto.

Iz Erste banke izvijestili su i da će do kraja godine zaračunavati i upola niže naknade za obradu stambenih i adaptacijskih kredita. Uz to, povećan je i maksimalan iznos za sve modele stambenih kredita, na 500.000 eura, te je produljen maksimalan rok otplate do 30 godina.

Osim stambenih kredita promijenjeni su i određeni uvjeti gotovinskih kredita.

Prema podacima koje je objavila Erste banka na kraju lipnja ove godine ukupno stanje kredita u njenom Sektoru građanstva iznosilo je 16,7 milijardi kuna.

Također navode da je prema podacima HNB-a, Erste banka u prvih šest mjeseci ove godine, prema ukupnim plasmanima, rasla brže od tržišta i to po stopi od 5,22 posto, dok je bankarski sektor rastao po stopi od 4,31 posto.

S obzirom na to ostvaren je i porast tržišnog udjela banke, koji je u segmentu kreditiranja stanovništva povećan sa 13,09 na 13,28 posto, a u segmentu kreditiranja gospodarstva s 13,29 na 13,34 posto.



Hina