Info servis

Atlantic Grupa u prvom tromjesečje ostvarila rast prodaje i dobiti

Atlantic Grupa je u prvom kvartalu ove godine ostvarila ukupan prihod od prodaje u visini od 504,2 milijuna kuna i neto dobit od 56,7 milijuna kuna, izvijestili su iz tvrtke.

Prihodi od prodaje su 2,6 posto veći u odnosu na isto razdoblje lani, dok je neto dobit pod značajnim utjecajem jednokratne dobiti ostvarene prodajom stare proizvodne lokacije Neve.

Bez jednokratnih utjecaja neto dobit iznosi 16,8 milijuna, dobit iz poslovanja iznosi 31 milijun kuna i porasla je 2,8 posto, dok je dobit iz poslovanja prije amortizacije 7,1 posto veća nego godinu ranije i iznosi 43 milijuna kuna, navodi se u priopćenju.

U ukupnoj prodaji kompanije hrvatsko tržište sudjeluje s 55 posto, a međunarodna tržišta s 45 posto.

Njemačka je ostala najveće inozemno tržište, a najveći je rast prodaje, uz slovensko tržište koje je raslo 181,9 posto, ostvaren u Srbiji s 10,5 posto.

Vlastite robne marke sudjeluju u prodaji s 42 posto, distribucija proizvoda robnih marki internacionalnih principala s 39 posto, Atlantic Farmacia s 11 posto, dok proizvodi koje Atlantic Grupa proizvodi kao privatne robne marke za velike poslovne sustave u zemlji i inozemstvu čine 8 posto prodaje.

U tvrtki napominju da su ostvarili rast svih ključnih pokazatelja profitabilnosti u skladu s poslovnim planovima Uprave.

Unatoč i dalje nepovoljnom makroekonomskom okruženju, Atlantic Grupa je u prvom kvartalu ostvarila rezultate poslovanja u skladu s očekivanjima, istaknuo je predsjednik Uprave Emil Tedeschi.

Napominje i kako uz redovno poslovanje Atlantic značajnu pažnju posvećuje skeniranju potencijalnih akvizicijskih meta koje bi osigurale zadovoljavajuću internu stopu povrata.



Hina