Info servis

M SAN Grupa lani ostvarila 19,7 milijuna kuna dobiti

M SAN Grupa je u 2009. ostvarila neto dobit u iznosu od 19,7 milijuna kuna, što je 34 posto manja dobit u odnosu na godinu ranije, podaci su iz financijskog izvješća tvrtke objavljenog na Zagrebačkoj burzi.

Ukupni su prihodi Grupe iznosili 1,66 milijardi kuna i smanjeni su za 19,2 posto.

Prihodi od prodaje ostvareni su u iznosu od 1,54 milijarde kuna i smanjeni su 19,5 posto.

Ukupni su rashodi M SAN grupe u prošloj godini iznosili 1,64 milijarde kuna, što je 19,4 posto manje nego godinu prije.

U tvrtki napominju kako je u Hrvatskoj tržište IT proizvoda i usluga palo za 24 posto u odnosu na prethodnu godinu, a promet M SAN Grupe u tom je segmentu manji za 7,4 posto.

Ukupno je tržište IT i potrošačke elektronike u Hrvatskoj, prema dostupnim podacima, palo nešto više od 30 posto, dok je prihod M SAN Grupe u Hrvatskoj manji za 9,4 posto.

Uzme li se u obzir cjelokupno poslovanje (Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora, Makedonija i Slovenija) tada je pad tržišta znatno veći i iznosi više od 35 posto, dok M SAN Grupa s ostvarenih 1,65 milijarde kuna prihoda u 2009. bilježi pad prihoda za 19,2 posto u odnosu na prethodnu godinu.

Iz M SAN Grupe navode kako su u prošloj godini posvetili veliku pozornost izgradnji organizacije visokih performansi, što osigurava i usmjerava grupaciju na jači rast i razvoj organizacije kroz razvoj intelektualnog kapitala, razvoj organizacije i poslovnih procesa te učinkovitijeg sustava upravljanja poslovanjem. Prošlu godinu u tvrtki ocjenjuju godinom uspješnog provođenja postavljene poslovne strategije.

Ističu kako će u 2010. makroekonomsko okruženje biti još izazovnije te je potrebno još razboritije upravljanje rizicima u poslovanju uz daljnje poticanje inovativnosti.

M SAN Grupa je osnovana 1995. godine i vodeći je distributer informatičkih proizvoda i usluga u Adriatic regiji, ističu iz te tvrtke.



Hina