Info servis

Tedeschi za "Politiku": Srbijanski ulagači dobrodošli u Hrvatsku

Predsjednik Atlantic grupe i Hrvatske unije poslodavaca Emil Tedeschi izjavio je u intervjuu za beogradski dnevnik "Politika" od utorka da su ulagači iz Srbije dobrodošli te ih je pozvao da, ako imaju problema na hrvatskom tržištu, konkretno kažu o čemu je riječ.

"Generalno gledano, zbog krize je sada u Hrvatskoj pao priljev izravnih stranih investicija. Dakle, problem imaju svi, ne samo Srbi. Bez obzira na sve, želim poručiti ovdašnjim (srbijanskim) kolegama da su dobrodošli", rekao je Tedeschi te upozorio na važnost reciprociteta u ulaganju s obje strane granice.

Po njegovim riječima, ono što frustrira srbijanske poslovne ljude frustrira i hrvatske, i to ne treba povezivati s porijeklom kapitala jer i hrvatski gospodarstvenici imaju problema s birokracijom i korupcijom.

"Posljednjih dana hrvatska javnost je svjedok otvaranja brojnih afera koje pokazuju netransparentnost u poslovanju. I tvrtkama iz Hrvatske je, možda, podjednako teško kao kolegama iz Srbije", istaknuo je.

Govoreći o regionalnoj suradnji, Tedeschi je ocijenio kako "operativnih problema za biznis u regiji nema", ali se ne smiju zatvarati oči pred političkim rizicima i ne može se govoriti o poslovnoj suradnji ako u regiji ne vladaju mir i stabilnost.



Hina