Info servis

INA: pregovara se s Petrokemijom i očekuje odgovor na zahtjeve Ine

INA je danas izvijestila da je u pregovorima s kutinskom Petrokemijom vezano za potpisivanje novog ugovora o prodaji plina Petrokemiji iznijela svoje zahtjeve i da očitovanje kutinske tvrtke očekuje do kraja ovog tjedna.

"INA je u pregovorima s tvrtkom Petrokemija Kutina, a vezano za potpisivanje novog Ugovora o prodaji plina. U okviru navedenih pregovora između dvije kompanije koje posluju na tržištu, INA neosporno zahtjeva raskid postojećeg Ugovora o prodaji plina i zaključenje novog, te je u tom smislu iznijela svoje zahtjeve", navodi se u priopćenju Ine, a vezano za jučerašnje priopćenje Stožera za obranu Petrokemije.

U priopćenju Inina Sektora korporativnih komunikacija se navodi i kako po pitanju cijene plina Petrokemija ima izrazito povoljniju poziciju u usporedbi sa svim ostalim kupcima.

Iz Ine također ističu kako, "slijedeći osnovna pravila zakona ekonomije i čiste poslovne logike", Ina više nije u mogućnosti nastaviti s tim.

"Kako smo i obavijestili tvrtku Petrokemija krajem listopada, njihovo očitovanje o iznesenim zahtjevima očekujemo do kraja tekućeg tjedna. U međuvremenu, Petrokemiji se nastavlja isporučivati plin do navedenog roka za očitovanjem", ističu iz Ine i zaključuju kako vjeruju da će doći do pozitivnog rješenja ove situacije.

Stožer za obranu Petrokemije jučer je izvijestio kako počinje s pripremama za prosvjedne aktivnosti, jer Vlada izbjegava sastanak s predstavnicima Stožera i Uprave Petrokemije.

Stožer je u tom priopćenju naveo i da se trenutno ne vode nikakvi pregovori između Ine i Petrokemije, te da Petrokemija "ne smije i neće pristati na prijetnje i ucjene iz Ine jer bi to ugrozilo opstanak proizvodnje u Kutini i cjelokupnu hrvatsku poljoprivredu".

Iz Stožera su također upozorili da je "za sva daljnja događanja koja će uslijediti odgovornost isključivo na Upravi Ine i Vladi".



Hina