Info servis

Fima grupa izdvojila tri poslovne cjeline

Varaždinska Fima grupa danas je izvijestila da je "u sklopu restrukturiranja poslovanja, najavljenog u veljači ove godine, poduzela znatnije promjene u upravljačkoj, organizacijskoj te vlasničkoj strukturi" te iz cjelokupnog poslovanja izdvojila tri grupe poslova.

Kako je priopćeno, suvlasnici Fima grupacije, potaknuti novim uvjetima za društva koja posluju na tržištu kapitala, odlučili su iz cjelokupnog poslovanja izdvojiti tri grupe poslova. Prvu cjelinu čini upravljanje drugim društvima, drugu brokersko poslovanje i upravljanje investicijskim fondovima te investicijsko bankarstvo, a treću cjelinu investicijsko savjetovanje, upravljanje nekretninama, private equity fondovi i factoring.

Dosadašnji partneri u grupaciji tako to i nadalje ostaju, ali su u pogledu vlasništva nad kompanijama-supsidijarima vlasnički odnosi izmijenjeni tako da je partnerima međusobnom djelomičnom podjelom i zamjenom vlasničkih udjela omogućeno da autonomno upravljaju pojedinim kompanijama te da društva nisu povezane osobe u smislu novih propisa o tržištu kapitala, kaže se u priopćenju.

"Konkretno, grupom kompanija koje se bave brokerskom i djelatnošću upravljanja investicijskim fondovima i investicijskim bankarstvom - core business - upravlja Milan Horvat.

Poslove upravljanja drugim društvima - non core business - preuzela je Marina Bača, a upravljanje djelatnostima vezanim uz investicijsko savjetovanje, upravljanje nekretninama, private equity fondove i faktoring preuzela je Ljiljana Weissbarth", navodi se u priopćenju.

Dodaje se da su se, zbog adekvatnijeg strukturiranja poslovanja, partneri dogovorili i da različitim brandovima učine potpuno jasnom podjelu na razini kompanija kćeri.

"Dogovorom dosadašnjih suvlasnika branda FIMA tako će koristiti grupa društava koju vodi Milan Horvat. Skupštinskim odlukama iz imena FIMA Validus brisan je brand FIME dok je društvo FIMA Grupa preimenovano u Pluris", navodi se u priopćenju.

Proces najavljenog spajanja FIMA Vrijednosnica s Intercapitalom bit će nastavljen i dalje, te navedeno restrukturiranje neće imati utjecaja na njega, s obzirom su svi partneri s tim upoznati, zaključuje se u priopćenju iz Fima grupe.



Hina