Info servis

Za održivi regionalni razvoj 5,2 milijuna kuna potpora

Poslovno-inovacijski centar Hrvatske (BICRO) i Industrijski park Nova Gradiška potpisali su ugovor kojim će se financirati Poslovno inovacijski potporni centar Nova Gradiška, koji se otvara u sklopu Industrijskog parka Nova Gradiška d.o.o..

Riječ je o projektu koji će putem BICRO programa TEHCRO dobiti bespovratnu financijsku potporu u iznosu od preko 5,2 milijuna kuna, što čini više od 41 posto ukupnih troškova projekta. Preostali dio sredstava za provedbu projekta osigurati će Industrijski park iz vlastitih izvora.

Projekt je usmjeren na ključne razvojne probleme Brodsko-posavske županije, a njime se želi doprinijeti održivom regionalnom razvoju, novom zapošljavanju i razvoju sustava osposobljavanja radne snage, te unaprjeđenju konkurentnosti poslovnog sektora Županije i šire regije (Slavonija).

Projekt bi trebao postići dugoročne pozitivne učinke na razvoj regije, jer potiče stvaranje tehničke i prostorne infrastrukture, uspostavu međunarodne poslovne suradnje, partnerstva i umrežavanje u području inženjeringa, transfera inovacija, znanja, iskustava, treninga u području novih tehnologija, te razvoj suradnje i umrežavanje ustanova koje se bave istraživanjem i razvojem, obrazovnih ustanova i poslovnoga sektora.

Već izgrađen objekt BISC-a sufinancirala je EU iz programa CARDS s 8,5 milijuna kuna i Grad Nova Gradiška s 2 milijuna kuna, navodi se u priopćenju BICRO-a.

Fizička infrastruktura uključuje zgradu površine 2.100 četvornih metara (1.500 četvornih metara proizvodnog prostora i 600 četvornih metara uredskog prostora).

Glavne komponente projekta su Trening centar za nove tehnologije, Poslovni/Tehnologijski inkubator, Centar za inženjering i tehnologijske usluge i Centar za marketinške i poslovne usluge.



Hina