Info servis

TUI izvijestio o boljim rezultatima od očekivanih

Najveći europski turoperator TUI Travel izvijestio je u četvrtak o 43-postotnom rastu godišnje dobiti prije oporezivanja, te priopćio da je povisio ciljane sinergije uslijed boljeg od očekivanog poslovnog napretka integrirane kompanije.

U godini dana do 30. rujna ta grupacija, formirana prošle godine spajanjem TUI-jeve turoperatorske jedinice i britanskog First Choicea, četvrtog po veličini europskog turoperatora, ostvarila je dobit prije oporezivanja u visini 319,7 milijuna funti.

Kompanija sada planira godišnje sinergijske ciljeve u visini 175 milijuna funti do 2010., što je povećanje od 25 milijuna u odnosu na prethodnu ciljanu razinu. Od toga će 15 milijuna pridonijeti britanski dio poslovanja a 10 milijuna inozemni.

TUI Travel priopćio je da su takvi rezultati posljedica snažne poslovne izvedbe u Velikoj Britaniji, značajnog poboljšanja na francuskom tržištu, nastavljenog rasta zimske potražnje u nordijskim zemljama, te rasta ljetne potražnje u Njemačkoj i Austriji.

Ukupni prihodi porasli su 9 posto, na 13,9 milijardi funti. Temeljna operativna margina ojačala je 0,9 postotnog boda, na 2,9 posto, uslijed snažne izvedbe u središnjem sektoru poslovanja te kompanije.

Tvrtka je priopćila da sezona 2008./09. napreduje dobro, uz prosječni rast prodajnih cijena od 10 posto u Velikoj Britaniji, 9 posto u Njemačkoj, te 11 posto u Francuskoj.



Hina