Info servis

Konferencija "SAP World Tour 08" u Zagrebu 10. i 11. rujna

Informatička tvrtka SAP d.o.o. u Zagrebu će 10. i 11. rujna organizirati međunarodnu konferenciju "SAP World Tour 08", na kojoj očekuje oko tisuću domaćih i inozemnih sudionika, najavljeno je na današnjoj konferenciji te tvrtke.

Riječ je o konferenciji koju SAP svake godine organizira u 60-ak gradova diljem svijeta, a u Zagrebu će ove godine sudjelovati i više od 30 domaćih i svjetskih predavača/ICT stručnjaka.

Prvi dana konferencije posvećen je tehnologiji i tehnološkim dostignućima, u sklopu čega će prvi puta u Hrvatskoj biti predstavljen i SAP-ov "Strategy Management".

Drugog dana konferencije predstavljat će se poslovna rješenja i novosti u poslovnim procesima, kao i trendovi na domaćem i svjetskom tržištu primjenjive na poslovne procese koji mogu osigurati rast profitabilnosti i ostvarenje konkuretnih tržišnih uvjeta.

U sklopu "SAP World Toura 08" dodijelit će se i tradicionalne godišnje novinarske nagrade "SAP ICT journalist prize Božo Težak" za najbolje novinarske radove iz područja informatike i komunikacija.

Istaknuvši da je SAP-ova konferencija po broju sudionika i temama jedno od najznačajnijih poslovnih okupljanja u Hrvatskoj, direktor SAP-a d.o.o. Igor Dropulić dodao je i da to potvrđuje stalni porast obima njihovog poslovanja u Hrvatskoj.

Slijedom trogodišnjeg plana do 2010. SAP će pokušati broj klijenata na hrvatskom tržištu koji koriste SAP-ov poslovno-informacijski sustav, povećati sa sadašnjih više od 120 na preko 200, što bi, kako očekuje, trebao pratiti i dalji porast prihoda.

Osim toga očekuju i povećanje broja certificiranih konzultanata, kojih je danas oko 250.

Na konferenciji će biti više riječi i o samom poslovanju SAP-a u Hrvatskoj, kojeg Dropulić za prvih šest mjeseci ove godine ocjenjuje 'iznimno dobrim i boljim od lani'.

Po prije iznesenim podacima te tvrtke, u Hrvatskoj su zadržali prvu tržišnu poziciju u poslovnom softveru s 30 postotnim udjelom.

SAP je vodeći svjetski proizvođač poslovnog softvera, koji u ukupnoj vrijednosti svjetske industrije poslovnog softvera ima gotovo 33 posto tržišnog udjela. U Hrvatskoj posluju deset godina.

Hina