Info servis

Quaestus Nekretnine zaključile prvo ulaganje

Nekretninski Fond 'Quaestus Nekretnine' zaključio je svoje prvo ulaganje, a riječ je o investiciji u građevinsko zemljište u poslovnoj zoni Rugvica Sjever, priopćeno je iz Quaestusa.

Tim ulaganjem Quaestus zajedno sa strateškim partnerom Željkom Penavićem, kontrolira gotovo 250 tisuća četvornih metara građevinskog zemljišta industrijske namjene u poslovnoj zoni Rugvica Sjever.

Iz Quaestusa nisu željeli izvijestiti o iznosu ulaganja.

U sklopu poslovne zone planira se moderni poslovni park sa svim pratećim sadržajima.

Zemljište se nalazi na sjevernoj strani autoceste Zagreb - Lipovac, istočno od Zagreba prema Slavonskom Brodu, neposredno uz novootvoreni izlaz Rugvica, udaljen osam kilometara od naplatnih kućica Ivanja Reka.

Cilj fonda je ostvariti stabilan dugoročni rast kapitala ulaganjem u velike nekretninske projekte na hrvatskom i susjednim tržištima, kaže se u priopćenju te se dodaje da je u prvom izdanju dionica prikupljeno 225 milijuna kuna kapitala od domaćih i stranih investitora.

Quaestus je grupacija za upravljanje alternativnim ulaganjima i pružanje usluga financijskog savjetovanja. S radom je započeo 2003. godine kao prvo hrvatsko društvo za upravljanje rizičnim kapitalom u iznosu od 35 milijuna eura.



Hina