Info servis

Atlantic grupa: neto dobit u prvom tromjesečju 17,9 milijuna kuna

Atlantic Grupa je u prvom tromjesečju ove godine ostvarila 442,7 milijuna kuna prihoda, što je 19 više u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje, a dobit iz poslovanja povećana je za 40 posto na 29,6 milijuna kuna, dok je neto dobit iznosila 17,9 milijuna kuna, priopćeno je iz Atlantic Grupe.

Atlantic je tijekom prvog tromjesečja formirao ljekarnički lanac Farmacia, koji okuplja 33 ljekarničke jedinice s godišnjim prometom od preko 200 milijuna kuna, kaže se u priopćenju te se napominje da je u konsolidirane rezultate Atlantic Grupe za prvi kvartal uključena 31 ljekarnička jedinica, s ostvarenim ukupnim prihodom od 51,3 milijuna kuna.

Atlantic je sa svojim ljekarnama prisutan u sedam županija, s tendencijom dodatnog širenja regionalne rasprostranjenosti, a strategija kompanije u ovom segmentu oslanja se prije svega na kupnju i strateško povezivanje s kvalitetno organiziranim privatnim ustanovama i pojedinačnim ljekarnama, dodaje se.

U ukupnoj prodaji Atlantic Grupe hrvatsko tržište sudjeluje sa 61 posto, a međunarodna tržišta s 39 posto. Njemačka je ostala najveće inozemno tržište, dok najveći rast prodaje od 39 posto nastavlja ostvarivati na tržištu Srbije.

Vlastite robne marke sudjeluju u prodaji sa 48 posto, distribucija proizvoda robnih marki internacionalnih principala s 33 posto, Atlantic Farmacia s 12 posto, dok proizvodi koje Atlantic Grupa proizvodi kao privatne robne marke za velike poslovne sustave u zemlji i inozemstvu čine 7 posto prodaje, kaže se u priopćenju.



Hina