Info servis

Otvorena poduzetnička zona u Galižani kraj Pule

U Galižani nedaleko Pule danas je otvorena poduzetnička zona Galižana, nakon višegodišnjih ulaganja u vrijednosti od 15 milijuna kuna te uređenja komunalne infrastrukture.

Riječ je o najvećoj od 22 poslovne zone u Istarskoj županiji s oko 500 radnika zaposlenih u 25 poslovnih subjekata. Prostire se na 70 hektara od koji je do sada iskorišteno dvadesetak tako da ima još prostora za daljnje širenje.

Vodnjanski gradonačelnik Klaudio Vitasović tom je prigodom kazao kako je iz proračuna Grada Vodnjana u ovu poslovnu zonu uloženo ukupno 12 milijuna kuna te kako se u posljednjih godinu dana intenzivno radilo na uređenju infrastrukture, od vodovodne i kanalizacijske mreže, do javne rasvjete, oborinske mreže i prometnica, u što je ukupno uloženo 4,2 milijuna kuna.

Ujedno je najavio još jednu veliku investiciju odnosno uređenje najvećeg poslovnog parka u Istri "Tison" na 378 hektara, u kojoj će se nalaziti i Istarski velesajam.

"Ponosni smo što otvaramo dosad najbolje opremljenu poslovnu zonu u Istri, u koju je Grad Vodnjan jako puno uložio. Poticanjem poduzetničkih inicijativa u poslovnim zonama i parkovima želimo stvoriti kreativno okruženje za razvoj gopodarstva", istaknuo je istarski župan Ivan Jakovčić.

Dodao je kako područje Vodnjanštine nudi gotovo idealan razvojni model za sve istarske gradove, jer vrlo uspješno paralelno potiče i razvija poduzetništvo, tradicionalnu poljoprivredu i turizam na Brijunskoj rivijeri.

Župan Jakovčić je u tom kontekstu najavio do jeseni i otvaranje najvećeg maslinika u ovom dijelu Europe.



Hina