Info servis

Investicijska grupa MIG iz Grčke ulazi u vlasničku strukturu Sunce Koncerna

Hrvatska turistička grupacija Sunce Koncern i međunarodna investicijska grupa sa sjedištem u Grčkoj "Marfin Investment Group-MIG" potpisali su sporazum o ulasku MIG-a u vlasničku strukturu Sunca, za čijih će oko 75 posto dionica MIG platiti 155 milijuna eura, izvijestili su danas iz Sunca.

Ta je transakcija rezultat zadovoljavajućeg 'due diligencea' te će se prema očekivanjima realizirati do kraja drugog tromjesečja ove godine, po ishođenju svih potrebnih odobrenja.

Od direktorice Sektora prodaje i marketinga Bluesun Hotels&Resorts, hotelskog branda Sunce Koncerna, Ivane Andabake doznaje se da je taj sporazum potpisan jučer, te da MIG financira i ulaže u njihovo poslovanje, a da ih ne zanima upravljanje.

To potvrđuje i činjenica da menagement, kako kaže, ostaje naš, te da će im novi strateški i financijski partner (MIG) omogućiti dalji rast i sigurnost poslovanja.

Ističe i da je to prva investicija MIG-a u Hrvatskoj, kao u 40. zemlji u svijetu u koju ulažu u različite sektore, te da su osim za turizam u Hrvatskoj zainteresirani za ulaganja i u zdravstvo te infrastrukturu, što je i njihova regionalna strategija.

Sunce Koncern je među najvećim hrvatskim turističkim grupacijama koja upravlja s 11 hotela (oko 5.000 kreveta) pod imenom Bluesun Hotels & Resorts, smještenih u Brelima, Tučepima, Starigradu Paklenica te u Bolu na Braču. Hoteli su većinom kategorizirani s tri i četiri zvjezdice. U sklopu koncerna je i turističko naselje u Tučepima te kamp u Starigradu Paklenici.

Sunce je vlasnik i većinskog udjela u Aerodromu Brač te vlasnik 860 tisuća metara četvornih 'atraktivnog zemljišta", za koje kažu da je 'potencijal daljeg razvoja'.

Prva zajednička realizacija Sunca i MIG-a bit će na zdravstveno-turističkom projektu Stubičke Toplice, a prema modelu Javno-privatnog partnerstva sa Krapinsko-zagorskom županijom. Projekt će, kažu, tog tipa biti jedan od većih u regiji, a podrazumijeva izgradnju modernog zdravstveno-turističkog kompleksa, uključujući bolnicu, tri hotela (s više od tisuću kreveta) te brojne wellness, rekreacijske i poslovne sadržaje.



Hina