Info servis

Sony Ericsson u Hrvatskoj zadržao drugu tržišnu poziciju

Proizvođač mobilnih telefona i prateće opreme Sony Ericsson prošle je godine u Hrvatskoj ostvario izuzetno dobre poslovne rezultate i porast prihoda prodavši više uređaja nego ikada do sad, čime je prema neslužbenim procjenama zadržao drugu tržišnu poziciju među sličnim proizvođačima.

Kazala je to na današnjoj konferenciji za novinare direktorica hrvatskog ureda Sony Ericssona Sanja Rodinis, naglasivši da i ove godine u Hrvatskoj očekuje nastavak pozitivnih prošlogodišnjih trendova.

Ne navodeći točan broj prodanih mobitela u Hrvatskoj prošle godine, kao ni postotak rasta u odnosu na 2006., jer se takvi podaci iz Sony Ericssona, kako kaže, komuniciraju samo na globalnoj razini, Rodinis je tek dodala da su tržišni udjel povećali za nekoliko postotaka.

Iznijela je globalne podatke Sony Ericssona za prošlu godinu po kojima je u svijetu prodano 103,4 milijuna njihovih mobilnih uređaja, što je 38 posto više nego 2006. Ostvarena neto dobit od 1,11 milijardi eura povećana je za oko 12 posto.

Iz hrvatskog ureda Sony Ericsson osim Hrvatske pokrivaju i tržišta Bosne i Hercegovine te Slovenije.

Na današnjoj konferenciji predstavljeni su i novi mobilni telefoni te prateća oprema toga proizvođača koja su već ili će se tijekom ove godine naći i na hrvatskom tržištu.

Prema neslužbenim procjenama u Hrvatskoj je prošle godine prodano više od milijun mobilnih telefona, među kojima najviše proizvođača Nokie.



Hina