Info servis

Predstavljena Škola pripreme projekata za nepovratna sredstva EU-a

Agencija za odnose s javnošću Apriori komunikacije i slovenska konzultantska tvrtka R&R pokreću Praktičnu školu pripreme projekata za nepovratna sredstva Europske unije, izvijestili su čelnici dviju tvrtaka na današnjoj konferenciji za novinare.

U školi, koja s radom počinje početkom travnja, polaznici će moći naučiti za koje projekte se mogu dobiti nepovratna sredstva te kako projekte što bolje pripremiti.

Na kraju izobrazbe polaznici škole moći će samostalno voditi proces dobivanja nepovratnih sredstava za svoju organizaciju ili klijente koji ih unajme, rekla je direktorica Škole Mojca Dušica Zajc.

Osnivači škole očekuju polaznike iz poduzeća s više od 20 zaposlenih, nevladinih organizacija, lokalnih i regionalnih zajednica, regionalnih razvojnih agencija i iz redova istraživača.

Prva generacija će od početka travnja do sredine lipnja odslušati 110 školskih sati predavanja u pet ciklusa po tri radna dana.

Osim toga radit će na dvjema simulacijama pripreme projekata i to onima koji su trenutno dostupni Hrvatskoj, najavila je Mojca Dušica Zajc. Cijena pohađanja škole je 3.490 eura.

Prema ocjeni direktora Apriori komunikacija Danijela Koletića, škola ima perspektivu jer samo u Zagrebu trenutno nedostaje barem sto stručnjaka za pripremu projekata nepovratne pomoći EU-a, a njihov nedostatak osjeća se i u drugim krajevima Hrvatske.

Koletić ujedno podsjeća da će Hrvatskoj po ulasku u članstvo u Uniji biti dostupni njezini strukturni fondovi za čije će korištenje također trebati veći broj stručnjaka.



Hina