Info servis

Suradnja šest hrvatskih trgovačkih tvrtki

Šest hrvatskih trgovačkih tvrtki - Elipso, Konzum, Magma, Nina Commerce, Lantea i Tepih centar potpisali su danas Ugovor o poslovnoj suradnji, u cilju jačanja svojih tržišnih pozicija u odnosu na inozemnu konkurenciju te unaprjeđenja poslovanja.

Danas potpisanim Ugovorom dogovoreno je da će spomenute tvrtke zajedno nastupati u okviru svojih trgovačkih centara, a ovisno o potencijalima pojedinih trgovačkih centara u nekima će sa svojim prodavaonicama biti prisutne sve tvrtke potpisnice, a u drugima samo neke od njih.

Predsjednik Uprave Agrokora i predsjednik Nadzornog odbora Konzuma Ivica Todorić kazao je kako je sporazum otvoren i za druge kompanije, tj. pozvao je i druge zainteresirane hrvatske trgovačke tvrtke da se pridruže dogovorenoj suradnji.

Todorić je istaknuo kako će dogovorena suradnja rezultirati s značajnim novim investicijama te novim zapošljavanjima. Na već dogovorenim zajedničkim lokacijama, u novootvorenim prodavaonicama tvrtki potpisnica Ugovora, zaposlit će se oko 500 ljudi.

Realizacija Ugovora o poslovnoj suradnji započinje zajedničkim nastupom tvrtki potpisnica u Konzumovim trgovačkim centrima u Ivanić Gradu, Varaždinu, Bjelovaru, Čakovcu, Trogiru, Zagrebu, Rijeci i Šibeniku, a nastavit će se na budućim lokacijama Konzumovih centara, odnosno trgovačkih centara drugih tvrtki potpisnica Ugovora.

Inicijator uspostavljanja strateške poslovne suradnje između šest trgovačkih tvrtki bio je Konzum.

Hina