Info servis

IBM-ov Centar izvrsnosti u Zagrebu

Tvrtka IBM Hrvatska predstavila je danas IBM-ov Centar izvrsnosti osnovan ove godine u Zagrebu iz kojeg će hrvatski stručnjaci-konzultanti davati usluge poslovnog savjetovanja, primjene i podrške specifičnih poslovnih aplikacija klijentima širom Europe na više jezika.

Centar se trenutno najviše bavi davanjem navedenih usluga za naftnu industriju i javni sektor, kako u Hrvatskoj, tako i u široj europskoj regiji.

Predstavljajući Centar na današnjoj konferenciji za novinare glavni direktor IBM-a Hrvatska Ivan Vidaković najavio je i skorašnje proširenje tih usluga na financijski te telekomunikacijski sektor.

Zagrebački IBM-ov Centar izvrsnosti dio je globalne IBM-ove mreže "Global Delivery", a objedinjuje cjelokupni portfelj IBM-ovih usluga i proizvoda, od hardvera i softvera preko istraživanje i razvoja do specijalističkih usluga. Uz to podržava i rješenja temeljenih na tehnologijama drugih sličnih globalnih kompanija poput SAP-a, Oraclea i drugih.

Vidaković je istaknuo da je otvaranje takvog Centra u Zagrebu veliko priznanje tvrtki IBM Hrvatska i njenim stručnjacima, za koje kaže da svojim talentom i stručnošću mogu konkurirati sličnima u svijetu.

Općenito napominje da Hrvatska i uz dalje prisutan nedostatak informatičkih i drugovrsnih stručnjaka ipak ima dobre 'resurse' u mladim i nadarenim kadrovima na različitim fakultetima, koji svojim znanjima već sudjeluju u brojnim svjetskim projektima, pa tako i IBM-ovim.

Detalje o radu Centra iznio je menadžer IBM-a Hrvatska Tomislav Majerić naglasivši da Centar može kompanijama pomoći u provođenju strateških projekata poput transformacije poslovnih procesa i modela te primjeni cjelovitih i prilagodljivih poslovnih rješenja kako bi ostvarili uspješnije poslovanje odnosno profitabilni rast i konkurentnost na globalnom tržištu.

Naveo je i neke od usluga koje u tom smislu nudi Centar, od procjene trenutnog stanja, izrade globalne poslovne strategije do definiranja poslovnog modela, akcijskog plana i drugog.



Hina