Info servis

Osijek: nagrade za najbolje poduzetničke ideje

Dodjelom nagrada u Osijeku je danas završen drugi natječaj za izbor najbolje poduzetničke ideje u Osječko-baranjskoj županiji.

Za najbolju poduzetničku ideju stručno povjerenstvo odabralo je proizvodnju korektivne sadilice i ostale poljoprivredne opreme, temeljene na upravljanju malim industrijskim računalom, Osječanina Ede Mussera, kojega je Županija nagradila s 30.000 kuna.

Od 51 prijavljenog projekta, nagrađeno je njih 17, za što su Županija i sponzori osigurali 222.500 kuna.

Musser je kazao kako se povezivanjem računala i klasičnih mehaničkih dijelova poljoprivrednih strojeva, postiže njihova veća fleksibilnot i širi raspon primjenjivosti u raznim aktivnostima, a time su i isplativiji.

Dodao je kako je njegov proizvod u fazi ispitivanja, a da je zanimanje za ovaj patent pokazala osječka Tvornica šećera.

Župan Krešimir Bubalo kazao je kako su kriteriji za odabir najboljih poduzetničkih ideja, uz ostalo, bili originalnosti, funkcionalnost, korist za kupce te tržišni potencijal.

Dodao je kako se organiziranjem ovakvih natječaja želi potaknuti poduzetnike da poslovne aktivnosti temelje na vlastitim projektima te najavio da će se iduće godine fond nagrada povećati.

Među nagrađenim poduzetničkim idejama su i proizvodnja slavonskog tartufa, projekt dobivanja toplinske energije iz biomase te projekt internetskog prevoditeljskog servisa.



Hina