Info servis

VW planira preteći Toyotu po broju prodanih vozila

Njemački Volkswagen (VW), najveći europski proizvođač automobila, planira do 2018. godine po broju prodanih automobila preteći japansku Toyotu, najvećeg svjetskog proizvođača i dosegnuti brojku od 11 milijuna prodanih vozila godišnje, objavili su njemački mediji.

Volkswagen je prošle godine prodao 5,7 milijuna vozila i kamiona i očekuje da će dostići svoj cilj prvenstveno kroz povećanje prodaje vozila branda VW, s 3,6 na 6,5 milijuna u razdoblju od 10 godina, navodi njemački časopis Capital.

Volkswagen je također vlasnik brandova Audi, Škoda i Seat.

Capital se poziva na povjerljiv dokument VW-a pod nazivom "Strategija 2018" koji je navodno prošlog tjedna odobrio nadzorni odbor kada je kompanija objavila desetogodišnji plan ulaganja vrijedan 28,9 milijardi eura.

Po pisanju časopisa VW planira obnoviti i preurediti brojne modele vozila te istovremeno smanjiti troškove.

Volkswagen je odbio komentirati te navode, napominjući za AFP da će plan biti predstavljen direktorima kompanije u prosincu.

Toyota je ove godine zauzela poziciju vodećeg svjetskog proizvođača vozila, istisnuvši s prodanih više od osam milijuna vozila vječnog prvaka, američki General Motors.



Hina