Info servis

Talijanske tvrtke zainteresirane za kongresnu ponudu Zagreba

Talijanske tvrtke i organizacije iz pokrajine Lombardije i njenog glavnog grada Milana u Zagrebu i okolici prepoznaju zanimljive turističke i kongresne potencijale za organizaciju svojih kongresa, nagradnih putovanja, team buildinga i drugih poslovnih događanja, u vezi čega su danas u Zagrebu vodili poslovne razgovore s predstavnicima 20-ak zagrebačkih hotela, putničkih agencija i organizacija.

Te razgovore i trodnevni boravak 20-ak predstavnika talijanskih tvrtki u Zagrebu organizirala je Turistička zajednica grada Zagreba (TZGZ) u suradnji s jednom od vodećih izdavačkih kuća u području turističkih i kongresnih publikacija Ediman iz Milana.

Riječ je o prvom susretu te vrste koji, po riječima predstavnice kuće Ediman za Hrvatsku Irene Vergani, trebaju pridonijeti upoznavanju Zagreba i okolice s ciljem dalje promocije i 'prodaje' zagrebačke kongresno-incentive ponude.

Vergani napominje da zanimanje tvrtki iz Milana za organizaciju njihovih poslovnih događanja u Zagrebu raste iz godinu u godinu te da, iako vrlo zahtjevni u svojim uvjetima, u Zagrebu i okolici uspijevaju pronaći dovoljno razloga da održe ta događanja.

Među tvrtkama koje su stigle iz Milana su i Peugot Italia, Pioneer Investments, Aim Group, Beiersdorf Spa i druge, za koje Vergani kaže da su dosta uspješne i cijenjene u svom poslu.

Svoje usluge Talijanima su među zagrebačkim tvrtkama danas predstavile agencije adriatica.net, Kompas, Generalturist, hoteli Esplanade, Antunović, Aristos i drugi, kao i varaždinski hotel Turist.

Direktor zagrebačkog Kongresnog ureda pri TZGZ-u Dražen Hoechecker naglasio je važnost ovakvih susreta budući su Talijani već 20-ak godina drugi po broju noćenja u Zagrebu.

Dodao je i da veseli suradnja s talijanskom kućom Ediman, čije brojne kongresne publikacije u Europi i SAD-u čita više od 35 tisuća čitatelja tzv. buyera ili tvrtki potencijalnih kupaca kongresnih usluga.

U zadnjem broju njihovog magazina "Meeting e Congressi" objavljena je i velika reportaža o Zagrebu, što je, dodaje, velika i značajna reklama za talijansko kongresno tržište.



Hina