Info servis

Prvi pogon u zoni Čaporice u Trilju

U radnoj zoni Čaporice u Trilju danas je položen kamen temeljac za prvi proizvodni pogon - tvrtka Oporaba d.o.o. sa sjedištem u Čaporicama zajedno s austrijsko-njemačkim partnerima graditi će pogon za reciklažu pet ambalaže, auto guma i elektronike.

Ukupna vrijednost investicije iznosi 14,2 milijuna eura, a dio sredstava osigurali su Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i pretpristupni fond EU, dok je ostatak iz kredita poslovne banke.

U pogonima će biti zaposleno 80 djelatnika uglavnom više i visoke stručne spreme, a cijeli kompleks će zauzimati 6000 metara četvornih.

Kako je istaknuo vlasnik tvrtke Oporaba Slobodan Radić, prvi pogon za reciklažu auto guma trebao bi početi raditi već krajem siječnja iduće godine.

Na svečanosti polaganja kamena temeljca direktor Hrvatskog fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Vinko Mladineo predstavio je projekte Fonda, a posebno je istaknuo dobru suradnju s Triljem gdje se provelo i provodi šest projekata ukupne vrijednosti 4,3 milijuna kuna.

Gradonačelnik Trilja Jozo Sarać i direktor Fonda Mladineo potpisali su dva ugovora za nove projekte u Trilju - zamjene sadašnjih rasvjetnih tijela u javnoj rasvjeti sa eko rasvjetnim tijelima i ugradnja plinskih instalacija za grijanje u triljskom dječjem vrtiću.

Župan splitsko-dalmatinski Ante Sanader pozvao je poduzetnike da ulažu u 39 zona koliko ih ima u Splitsko-dalmatinskoj županiji zbog niz pogodnosti koje im se nude preko županijske agencije za ulaganja.

Triljski gradonačelnik Sarać najavio je gradnju još 13 uglavnom proizvodnih pogona u zoni Čaporice za što su već potpisani ugovori, a također je najavio proširenje zone koja sada obuhvaća prostor od 40.000 četvornih metara.



Hina