Info servis

Promet dm-a povećan za 16 posto, na 1,28 milijardi kuna

Maloprodajni lanac dm Hrvatska u poslovnoj 2006./2007. godini, koja za tu tvrtku završava u rujnu, zabilježio je porast prometa u odnosu na godinu ranije za 16 posto, na više od 1,28 milijardi kuna, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare direktor dm-a Hrvatska Mirko Mrakužić.

Obzirom da cjelokupna bilanca dm-a za netom završenu poslovnu godinu još uvijek nije gotova, točni podaci o visini dobiti iz poslovne 2006./2007. godine još uvijek se ne znaju, ali Mrakužić je kazao kako bi dobit trebala iznositi nešto više od 80 milijuna kuna, odnosno trebala bi biti približno na razini iz prethodne godine.

U protekloj poslovnoj godini dm je imao 16 milijuna kupaca, milijun više nego u prethodnoj te trenutno zauzima oko 20 posto hrvatskog tržišta kozmetičke i drogerijske maloprodaje, istaknuo je.

Proteklu poslovnu godinu dm-a, među ostalim, obilježile su i gotovo 70 milijuna kuna vrijedne investicije, od kojih je najveća, od gotovo 38 milijuna kuna, bila investicija u proširenje distribucijskog centra u Zagrebu.

Istodobno, otvoreno je ukupno 11 novih prodajnih mjesta i obnovljena su 4 postojeća te je zaposleno 142 novih zaposlenika. Tako je kraj poslovne godine dm dočekao s ukupno 94 prodajna mjesta te ukupno 730 zaposlenih.

Prosječna plaća zaposlenika dm-a pak u protekloj je poslovnoj godini povećana za 5 posto te je iznosila 6.733 kuna, što je, prema Mrakužićevim riječima, jedan od razloga što je na nedavnoj anketi portala mojposao.net dm Hrvatska zauzeo drugo mjesto na ljestvici najpoželjnijih poslodavaca u Hrvatskoj.

Među planovima za narednu godinu direktor dm-a Hrvatska je istaknuo zadržavanje razine prometa na približno jednakoj razini kao i u 2006./2007., otvaranje 20-tak novih prodajnih mjesta, kao i ulaganja od oko 60 milijuna kuna u Hrvatsku, ali i regiju, s obzirom da je dm Hrvatska podrška širenju Grupe dm.



Hina