Info servis

SAP u idućih godinu dana kupuje 10 kompanija

Najveći svjetski proizvođač poslovnog softvera SAP AG u utorak je priopćio kako će Indija i Kina biti ključni pokretači njegovog ciljanog globalnog rasta na 100.000 klijenata do 2010.

Ujedno je u razgovoru s novinarima u New Delhiju izvršni direktor te njemačke kompanije Henning Kagermann kazao kako SAP tijekom iduće kalendarske godine namjerava kupiti oko 10 kompanija s ciljem jačanja svoje pozicije tržišnog lidera vođe.

U protekloj godini ta je tvrtka udvostručila broj svojih klijenata u Indiji na 2.000, kazao je nadalje Kagermann, istaknuvši kako planira u tu zemlju tijekom iduće tri godine uložiti milijardu dolara.

"Planiramo povećati svoju korisničku bazu na 100.000 do 2010. i planiramo agresivno širenje svojeg segmenta malih i srednjih korisnika", izjavio je Kagermann.

Indija i Kina, kako je rekao, odigrat će središnju ulogu u ostvarivanju tog ambicioznog cilja. SAP trenutno ima 41.200 klijenata u više od 120 zemalja svijeta.

"Tržišta poput Indije otvorena su za prihvaćanje tehnologije za poslovne korisnike svih oblika i veličina. Primjerice, trebalo nam je devet godina da u Indiji dosegnemo korisničku bazu od 1.000 korisnika, a samo jedna godina da je udvostručimo", dodao je.

Iako je azijsko-pacifička regija generirala samo 13 posto ukupnih SAP-ovih prihoda u drugome tromjesečju, ta kompanija ima od nje snažna očekivanja.



Hina