Info servis

Elan zabilježio rast gubitaka

Slovenski proizvođač skija Elan povećao je gubitke u prvih šest mjeseci 2007. za jednu trećinu u odnosu na isto razdoblje prošle godine, izvijestila je RTV Slovenija na svojim internetskim stranicama.

Kompanija nije željela navesti točan podatak o gubicima a kao razlog navela je neuobičajeno blagu zimu.

Promet će vjerojatno zabilježiti pad i na razini cijele 2007., i to za 12 posto na 65,8 milijuna eura a kompanija očekuje i dodatni rast gubitaka. Već srezani plan proizvodnje od 640 tisuća pari skija u 2007. smanjen je za dodatnih 10 tisuća pari, izvijestila je RTV Slovenija.

Elanova krovna kompanija Skimar očekuje da će cijela Elan grupa, koja uz odjel za proizvodnju skija uključuje i nautički odjel i djelatnost opremanja sportskih dvorana, ostvariti ukupni promet od 122 milijuna eura.

Skimar planira uskoro povećati kapital za 10,2 milijuna eura, o čemu će dioničari odlučivati početkom sljedećeg tjedna. Slovenski mediji pak prenose da je KD Kapital kao jedan od najvećih Skimar-ovih dioničara već najavio da neće odobriti takvu injekciju. Kao razlog navodi se njegovo nezadovoljstvo uplitanjem države u poslovne odluke upravnog odbora.



Hina