Info servis

U prvom krugu upisano 75 posto novih dionica Ingre

U prvom krugu upisa novih dionica Ingre upisano je nešto više od 75 posto izdanja, tako da je za drugi krug, koji započinje idućeg tjedna, ostalo 2.474 dionica, objavili su danas iz Ingre.

Temeljem prava prvenstva u prvom je krugu upisano 7.526 dionica, od ukupno 10.000 novih Ingrinih dionica, izdanih zbog povećanja temeljnog kapitala te tvrtke, a rok za upis i uplatu dionica iz prvog kruga istekao je u četvrtak, 9. kolovoza.

U prvom krugu, koji je započeo 24. srpnja, svaki je postojeći Ingrin dioničar imao pravo upisati nove dionice u omjeru 4:1, odnosno tako da je na svake četiri dionice koje je imao na dan održavanja Glavne skupštine (26. lipnja) imao pravo prvenstva pri upisu jedne nove redovne dionice.

U drugom krugu, koji počinje teći trećeg radnog dana od dana završetka upisa u prvom krugu i traje pet dana, ulagatelji će moći upisati preostalih 25 posto dionica, a uplata i izdavanje dionica trebalo bi biti dovršeno do 22. kolovoza.

Kako je ranije najavljeno iz Ingre, sredstva prikupljena izdanjem novih dionica koristit će se za realizaciju projekata u Hrvatskoj, primjerice izgradnju zagrebačke Arene i poslovnog objekta u Dubrovniku.



Hina