Info servis

Rezultati poslovanja Plive pod utjecajem prijenosa američkog poslovanja na Barr

Rezultati poslovanja Pliva grupe u prvom polugodištu ove godine bili su pod pozitivnim utjecajem prijenosa vlasništva nad Plivinim poslovanjem u Sjedinjenim Američkim Državama na matičnu kompaniju Barr u travnju ove godine, što se odrazilo kao jednokratan porast ostalih prihoda za 800 milijuna kuna, objavili su danas iz Plive.

Tako su ukupni prihodi Pliva grupe u prvoj polovici ove godine iznosili 4,1 milijardu kuna ili 27 posto više nego u istom razdoblju lani.

Pritom su prihodi od prodaje porasli za 4 posto, na 3,2 milijarde kuna, zbog boljih rezultata poslovanja na ključnim tržištima Njemačke, Poljske, Hrvatske i SAD-a, navode iz Plive.

Ostali su prihodi, iz spomenutog razloga, povećani s prošlogodišnjih 75,2 milijuna kuna, na više od 879 milijuna kuna u prvoj polovici ove godine, dok se istodobno bilježi smanjenje prihoda od rojaliteta sa 70,55 milijuna iz prve polovice 2006. godine, na 20,2 milijuna kuna.

Prijenos vlasništva nad poslovanjem u SAD-u na Barr tako je pozitivno utjecalo i na neto dobit Pliva grupe, koja je na kraju prvog polugodišta ove godine iznosila više od 1,11 milijardi kuna, u odnosu na 263,5 milijuna kuna iz prve polovice prošle godine.

Iz Plive su objavili i kako je Nadzorni odbor kompanije na svojoj jučerašnjoj sjednici imenovao dva nova člana Uprave Plive, direktora iz američkog Barra.

Riječ je o to Michaelu Bogdi, izvršnom potpredsjedniku zaduženom za Globalne farmaceutske tehničke operacije, i Christine Mundkur, izvršnoj potpredsjednici zaduženoj za Globalnu kvalitetu, neškodljivost lijekova i registraciju proizvoda.



Hina