Info servis

Pad dobiti TUI-ja

Njemački TUI, spajanjem čijeg će se turističkog dijela poslovanja s britanskim First Choice Holidays formirati najveća europska turistička grupacija, izvijestio je o neočekivanom snažnom padu tromjesečne dobiti.

TUI, ujedno i peta po veličini u svijetu kompanija za kontejnerski prijevoz tereta, u četvrtak je priopćio da je u drugome tromjesečju svoje financijske godine zabilježio pad prilagođene dobiti prije kamata, oporezivanja i amortizacije (EBITA) na 18 milijuna eura, u usporedbi sa 128 milijuna u istome razdoblju godine ranije. Analitičari su očekivali dobit u visini 74 milijuna eura.

TUI je priopćio da su takvi rezultati posljedica pada turističkih rezervacija, slabljenja američke valute te nižih vozarina.

No, kompanija je napomenula da uslijed oporavka turističkih rezervacija i vozarina u drugoj polovini godine očekuje snažno poboljšanje.

"S obzirom na trenutačan snažan rast turističkih rezervacija i povećanja vozarina, očekuje se značajno poboljšanje operativnih rezultata u drugoj polovini godine", stoji u priopćenju te kompanije.

Prihodi od prodaje u drugom tromjesečju smanjeni su dva posto, na 5,2 milijardi eura.

Hina