Info servis

Brijuni Rivijera poziva ulagače za greenfield turističke projekte

Tvrtka Brijuni Rivijera uputila je danas javni poziv domaćim i stranim investitorima zainteresiranim za realiziranje greenfiled turističkih projekata na četiri lokacije Brijunske rivijere - na Pineti Fažana, Hidrobazi, otoku Sv.Katarina i Mulimenti te Muzilu.

Taj je javni poziv objavljen u današnjem dnevnom tisku i na web stranicama te tvrtke, a otvoren je do 12 sati 17. rujna ove godine, do kada zainteresirani investitori mogu podnijeti svoje prijave na pulsko sjedište tvrtke Brijuni Rivijera.

U pozivu između ostalog stoji da tvrtka Brijuni Rivijera planira realizirati greenfield turističke projekte na navedene četiri lokacije putem izbora privatnih partnera, koji će po tzv. BOT modelu (izgradi - upravljaj - prenesi) preuzeti odgovornost za projektiranje, finaciranje, izgradnju i upravljanje objektima i sadržajima u okviru projekata.

Dodaje se i da su sve navedene površine te četiri lokacije okvirne.

U pozivu se navodi da se na lokaciji Pineta Fažana, površine 47 hektara, projektom planira 950 kreveta, a na 46 hektara lokacije Hidrobaza maksimalnih tisuću kreveta. Za lokacije otoka Sv. Katarina i Mulimenti na površini 21 hektara plan je maksimalno 200 kreveta, marina s maksimalno 650 vezova te suha marina s 700 vezova. Na četvrtoj lokaciji Muzilu planira se na 162 hektara površine 2.500 kreveta.

Tvrtku Brijuni Rivijera d.o.o. zajednički su u srpnju 2003. osnovali hrvatska Vlada i Istarska županija, s ciljem stvaranja uvjeta za ostvarivanje i upravljanje Brijunskom rivijerom kao cjelovitim elitnim turističkim odredištem.



Hina